Güncel Haberler

Fildişi’ni Farklı Geçen Yeşil Burun Adaları, Tarihinde İlk Kez Dünya Kupası’nda Boy Gösterecek!

2023 FIBA Dünya Kupası Afrika elemelerinde Angola’nın ev sahipliğinde organize edilen E grubu mücadelesinde Yeşil Burun Adaları, rakibi Fildişi Sahilleri‘ni 79-64 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı.

İlk kez Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Yeşil Burun, aynı zamanda da bunu başaran en küçük ülke oldu. Rekor 2019 yılında 620 bin nüfusa sahip olan Karadağ idi. Yeşil Burun’un 2023 yılındaki kayıtlara geçen nüfusu ise 572 bin! Bu arada Fildişi zaten Dünya Kupası biletini garantilemiş ve bu maça formalite için çıkmıştı.

Yeşil Burun’da Ivan Almeida 20 sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Betinho Gomes 15 sayı (5-11 3sayı), 3 ribaund, 2 asist ve Walter Tavares 13 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Fildişi cephesinde ise Souleyman Diabate 12 saı, 5 ribaund, 10 asist, Charles Abouo 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalmve Sire Dieng ile Vafessa Forana da 8’er sayıyla katkı verebilmişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Dünya Kupası: Letonya’nın Turnuva Kadrosu Açıklandı

2023 FIBA Kupası‘nın başlamasına 2 gün kala takımlar kadrolarını açıkalamaya devam ediyorlar. Sakatlığı nedeniyle Porzingis’den …