Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, İkinci Yarıda Kendine Gelip Monaco’yu Uzatmada Yendi

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği AS Monaco karşısında ikinci yarıda geriden gelerek uzatma sonunda 98-94’lük skorla kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 13-7 yaptı ve 2. sırada yer aldı. Monaco ise 12-8 ile 5. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Scottie Wilbekin 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile en skorer isim olurken, Nigel Hayes-Davis 18 sayı, 7 ribaund, Johnathan Motley 17 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve Marko Guduric 17 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile öne çıkan diğer isimler oldular.

Monaco cephesinde ise Mike James 23 sayı, 6 ribaund, 6 asist ile öne çıkarken, Yakuba Ouattara 19 sayı, 5 ribaund, Alpha Diallo 13 sayı, 8 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ve Donatas Motiejunas 11 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça uzunlarını hem içerden hem de dışarıdan etkili kullanarak başladı. Özellikle Booker’dan gelen ekstra 2 üçlük isabeti Monaco savunmasının iç-dış dengesini daha ilk dakikalardan bozmamızı sağladı. Ancak hücumda işler yolunda giderken yine kronik hastalığımız gündeme geldi ve kendi potamızda alamadığımız ribaundlar artı Monaco’nun akılllıca sürekli potaya atak ederek faul alıp çizgiye gitmesiyle skora denge geldi ve ilk çeyrek 20-20 beraberlikle sonuçlandı. İkinci çeyrekle beraber Antetokounmpo’nun savunmaya getirdiği enerji sayesin oyunun o tarafını toparladık ama bu sefer de hücumda kısır kaldık. Sonrasında bu sıkıntı savunma enerjimizin düşmesine de neden oldu. En güvendiğimiz silahlar olan üçlüklerde de çember dövdük tam 11 üçlük atış kaçırdık üst üste ve Monaco, James’in hücumda sazı eline almasıyla bearber ilk yarıyı 39-47 önde tamamladı.

İkinci yarıya savunmada yine agresif ve istekli başladık ama hücumda bir türlü ritmimizi bulamadık ve Monaco savunmasını yoramadık, yıpratamadık. Çeyreğin ilk yarısından sadece ama sadece 3 sayı üretince de 10 sayı farkla geri düşmekten kurtulamadık. Wilbekin’in üçlüğü ile ortaya çıkan kıvılcım, Monaco’nun faul hakkını erken doldurmasının avantajını iyi kullanan oyuncularımız artı erken faul problemi nedeniyle oyuna ancak dönebilen Motley sayesinde bir yangına dönüştü ve farkı 1 sayıya düşürdük. Onun pota altındaki fiziksel oyununa cevap veremeyen Monaco savunmada zorlanmaya başladı ve biz de uzun bir arradan sonra maça ortak olduk, 1 sayı ile öne de geçtik. Wilbekin-Motley ikilisinin liderliğinde geri döndüğümüz bu çeyrek 58-58 beraberlikle tamamlandı. Savunmada vidaları sonuna kadar sıkan ve ön sahada kısalara baskı yapan temsilcmiz farkı 7 sayıya kadar çıkardı ki Calathes’den gelen kritik üçlükle farkı koruduk. Ancak Diallo liderliğinde hızlı bir geri dönüş yapan Monaco, bizim de hücumda yaptığımız basit hatalar sayesinde maça ortak oldu ve bitime 1 saniye kala James’in kaçan topunu tamamlayan Brown, skora 84-84 denge getirdi. Uzatma bölümünde tıpkı Pana karşısındaki uzatmada olduğu gibi Hayes x-faktör oldu. Onun skorer oyunu artı savunmadaki kritik katkısı ve Monaco’yu potadan uzaklaştırmayı başarmamız sayesinde farkı güvenli yerlerde tuttuk. Son bölümde çizgiye giden Guduric de hata yapmayınca skor 98-94 olarak tescillendi.

Elbette Monaco gibi ilk 4 yarışındaki direkt rakiplerimizden birini yenmek ve ikili averaj üstünlüğünü de cebimize koymak çok değerliydi. İlk yarıdaki kötü oyunun ardından maç içerisinde geç kalmadan reaksiyon gösteren Fenerbahçe adına iki galibiyetlik bir maç oldu. Hem bu geri dönüş hem de direkt rakibe karşı kurulan üstünlük sezonun kalan kısmında gerçekten altın değerinde olacak. Wilbekin ve Motley’nin birlikte iyi oynamaları sayesinde hücum ribaundlarında yine canımızın sıkılmasına ve yay gerisinden sadece ama sadece yüzde 23.3 ile oynamamıza rağmen bu maçaı kazanmamızı sağladı. Tabiki Pana maçında olduğu gibi bu maçta da uzatma bölümünün kahramanı olan Hayes-Davis’in x-faktör katkısını unutmamak lazım. Zor ama güzel bir galibiyet oldu. Artık bu aşamadan sonra galibiyet önemli, sezonun bu bölümünde kazanma alışkanlığını yakalamak, ritim bulmak, iyi basketboldan çok daha kritik ki bu maçta bir çok sekansta iyi basketbol da ortaya koydu temsilcimiz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …