Güncel Haberler

Koç Itoudis, Monaco Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği AS Monaco’yu uzatma sonunda 98-94’lük skorla yenmeyi bilmişti.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun Yunan koçu Dimitris Itoudis açıklamalarda bulundu:

Takım ve oyuncuları tebrik ediyorum. İki takımın da kazanma şansı vardı. Kazanan hangi taraf olsa hak ederdi. Monaco çok iyi bir takım; çok iyi antrenörleri ve oyuncuları var. Yarıda çok öfkeliydim ve oyunculara şunu söyledim; ‘Biz bu şekilde play-off oynamayı hak etmiyoruz.’ Ribauntları bizden daha iyi, çok daha hızlı koşuyorlar ve takım gibi oynadılar. Maçı çok iyi açtık, şutlarımız çok iyiydi ama yediğimiz 47 sayının 20’sini çok kötü verdik. İkinci yarıdaki gibi olmasaydık kazanmak Monaco’nun hakkı olacaktı. Eksi 13’ü bir şekilde kapattık, başa başa da getirdik. Hatta normal sürede de bitirebilirdik ama atışlarda, oyun kurmada biraz geç kaldık. 2-0 oldu. Tebriği hak ediyor bu takım. Play-off’a gidebilecek olası takımlardan birine karşı kazanmış olduk. Hala inanıyoruz ama potansiyelde değiliz, sürecimiz devam ediyor. Devin Booker’dan bahsetmek istiyorum. Bursa maçında kaburgalarına darbe aldı, çok fazla acısı vardı. İdman yapamadan çıktı maça, iğne oldu. Fedakarlığı için teşekkür ediyorum. Her oyuncu önemli ama bunlardan da bahsetmek çok önemli. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu atmosfer ve oyuncularımıza güvendikleri için. Maçın genelinde üçlüklerde %23’tük, serbest atışlarda %58’dik ama sonunda çok iyiydik, ikilerle toparladık. Farklı oynamamız gerektiğinin bilincindeydik.

Fenerbahçe SK

Yoğun maç temposuyla ilgili soruya ise Itoudis, “Türkiye Ligi çok rekabetçi bir lig. İspanya Ligi de öyle. EuroLeague’den sonra en rekabetçi iki lig olabilir Türkiye ve İspanya. Aynı şekilde İtalya ve Fransa ligleri de çok talepkâr ligler. Biz gerekli antrenmanları ve yüklemeleri yaptık, maça bu şekilde çıktık. Aslında başta bir plan yapıyorsunuz ama bu bozuluyor ve sakatlıklara göre revize yapmanız gerekiyor. Koçlarla ve sağlık ekibiyle yapılan görüşmeler… Kim ne kadar oynayacak… Bu tip şeyler zorluyor. Eğer söylemeseydim Devin Booker’ın acısı olduğunu eminim performansından bir çoğunuz fark etmezdiniz.” yanıtını verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …