Güncel Haberler

Maç Analiz: Efes Makinesi Çalışmaya Başladı!

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Palau Blaugrana’da konuk olduğu güçlü rakibi FC Barcelona‘yı 75-80’lik skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes derecesini 10-9 yaparak 8. sıraya yükselirken, Barça ,se 12-7 ile 4. sıraya gerilemiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Vasilije Micic 17 sayı (4-10 3sayı), 6 ribaund, 6 asist ile öne çıkarken, sakatlığı üstünden artık tamamen atmış bir görüntü veren Shane Larkin 17 sayı (5-10 3sayı), 5 ribaund, 2 asist, Tibor Pleiss 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Rodrigue Beaubois 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Barça cephesinde ise Cory Higgins 17 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile etkili olurken, Nikola Mirotic 15 sayı, 6 ribaund ve Oscar Da Silva 10 sayı, 2 ribaund ile direnen diğer isimlerdi. Milli oyuncumuz Sertaç Şanlı ise 18 dakika süre alırken 6 sayı, 3 ribaund ile katkı verdi.

EDİTÖR YORUMU:

Larkin liderliğinde hücumda çok iyi organize olan ve özellikle Pleiss’ı verimli kullanan Efes daha ilk dakikalardan 2-12’lik nefis bir seri yakaladı, fırtına gibi başladı tam anlamıyla. Yarı sahada Barça’nın adam değişme savunmasına sürekli Mirotic’in üzerine atak ederek Larkin ve Micic ile skor üretmeye devam eden Efes karşısında Jasikevicius üst üste aldığı 2 mola da işe yaramadı ve temsilcimizi çizgiye dahi götüremeyen Barça, şaşkın bir şekilde ilk çeyreği 9-21 geride tamamladı. İkinci çeyrekle beraber bu sefer üçlük atışlarla Barça savunmasının direncini kıran Efes karşısında savunmada tam anlamıyla sınıfta kalan Barça, hücumda da en kötü performanslarından birini sergiledi. Satoransky’nin yokluğunda organize olamayan Barça, Efes’in hücumdaki enerjisinden gelen diri savunması karşısında çaresiz kaldı ve ilk yarıyı 28-39 gibi beklenmedik bir skorla önde tamamladık.

İkinci yarıda işin organizasyon kısmında bu kez Laprovittola sazı eline aldı ve Barça hücumları toparlandı, Mirotic’i de bitirici olarak verimli kullanmaya başladılar. Ama sakatlığın etkilerini tamamiyle üzerine atmış bir görüntü veren Larkin, üst üste üçlüklerle Barça’nın canını sıkmaya devam etti. Larkin’in partisine eski günlerde olduğu Micic de dahil olunca 3. çeyrekte Efes nasıl son 2 sezonun üst üste şampiyonu olduğunu hatırladı, hatırlattı adeta. Farkı tam 17 sayıya kadar çıkardığımız bu çeyreği 48-62 önde tamamladık. Final çeyreğinin başında ise bu kez Pleiss’ın kısa devrilmeleri sonrası M’Baye’e buldurduğumuz ceza üçlükleri ile etkili olduk ki farkı da 18 sayıya kadar çıkardık. Ama son çeyrek sendromu yine ortaya çıktı! Savunmada yaşadığımız geri koşma sorunu, ilk 3 çeyrekte yaptığımız etkili üçlük savunmasını unutmamız ve üste üçlükler yememizle beraber Barça 14-0’lık bir seriye geri dönüp maça ortak oldu! Farkın 4 sayıya kadar düştüğü anlarda neyse ki bu krize girmedi Efes ve önce Pleiss’ı pota altında hatırladı, sonra da akıllıca potaya giden Clyburn faulü alıp çizgiden 2-2 yaptı ve rahatladık. Son bölümde çizgiye bolca giden ve 2-3 ile isabet bulan Micic farkı 6 sayı bandında tutmamız sağladı. Ancak son bölümde Higgins ile buldukları çabuk üçlükle canımız biraz sıkıldı. Kalan 9 saniyede yine soğukkanlı bir şekilde potaya giden Clyburn faulü alıp çizgiye gitti, 2-2 ile maçın skorunu tescil etmiş oldu.

Larkin 17 sayı, Micic 17 sayı… Gerçekten özlenen Efes’i özetleyen bir istatistik bu. İki yıldızın da bu şekilde formda olduğunu görmek, onları yeniden ritmlerini bulmuş ve sağlıklı şekilde birlikte izlemek hem keyifliydi hem de zaten galibiyeti getirdi. Clyburn’ün son birkaç dakika hariç skora katkı veremediği, Beaubois ile Pleiss’ın x-faktör katkısı verdiği maçta M’Baye ile Singleton’ın da 4 numaradaki katkısı, mücadeleleri alkışları haketti. Aynı şekilde Bryant da maç boyunca istatistiklere yansımayan hem savunmada hem de hücumda çok önemli katkılar verdi. Kısacası Efes Makinesi yeniden çalışmaya başladı ve yine bir Barça galibiyeti yine bir uyanış diyebiliriz onlar adına. Normal sezonu 6. sırada bitirip şampiyonluğa ulaşmış bir Efes vardı hatırlarsınız, bu akşam sergiledikleri oyun biraz erken olsa da yine o performansı getirebilir. Tabiki istikrar ve devamlılık çok kritik, ayrıca şu son çeyrek krizlerine artık bir son vermeleri gerekiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …