Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 19. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 19. hafta programı tamamlandı.

Uzun bir aradan sonra hem Anadolu Efes’in hem de Fenerbahçe’nin galibiyetleri ile sevindiğimiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin bu keyifli haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ivanovic’in göreve gelmesiyle müthiş bir çıkış yakalayan Kızıl Yıldız, son maçlarda bir düşüş dönemine girmişti. Ama bu hafta Vildoza’nın da iyileşmesiyle beraber tekrar kendilerine geldiler ve Belgrad’daki müthiş atmosferde konuk ettikleri son dönemin formda takımlarından, F4 adaylarından biri olan Monaco’yu 92-68’lik skorla adeta sahadan sildiler. Baştan sona üstün oynadıkları maçta özellikle 2. çeyrekte yakaladıkları 31-21’lik skor ile güçlü rakiplerinin direncini kırmayı başarmışlardı. Play-off yarışına yeniden dönen ve Belgrad’da ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu tekrar hatırlatan Sırp ekibine biz de alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Fenerbahçe Beko‘nun yıldız uzunu Johnathan Motley, zaman zaman düşüşler yaşıyor olsa da genel anlamda nefis bir çaylak sezonu geçiriyor ve çift maç haftasının son sınavında da Panathinaikos karşısında takımı için ne kadar önemli olduğunu, rakipler için de ne kadar durdurulması zor bir silah olduğunu tekrar göstermiş oldu herkese. 27 yaşındaki Motley, atletizm ve çabukluk anlamında Pana uzunlarına karşı net bir şekilde üstünlük kurarken, sahada kaldığı 32 dakika boyunca 22 sayı (7-11 sayı, 8-10 s.atış), 17 ribaund, 1 asist, 1 t.çalma, 2 t.kaybı istatistikleriyle tam 38 verimlilik puanına ulaştı ve biz de ona haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 22 sayı, 17 ribaund, 38 verimlilik puanı
  • Shaquille McKissic (Olymipiakos): 21 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik puanı
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 17 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 27 verimlilik puanı
  • Filip Petrusev (Kızıl Yıldız): 21 sayı, 6 ribaund, 25 verimlilik puanı
  • Derrick Williams (Panathinaikos): 17 sayı, 5 ribaund, 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …