Güncel Haberler

Türkiye Kupası İçin Sadece 3 Bilet Kaldı!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde ilk yarı 15. hafta maçları ile tamamlanmış olacak.

Türkiye Kupası son yıllarda değişen statüye göre artık devre arasında oynanıyor ve katılacak takımlar ligin ilk yarısını ilk 8 sırada tamamlayan kulüpler oluyorlar.

Sezonun ilk yarısını ilk 4 sırada tamamlayan takımlarla, ikinci 4 sırada yer alan takımlar arasında bir kura çekilecek. Eşleşmeler belli olduktan sonra bu kez de hangi takımların ev sahibi olacağına dair bir kura daha çekilecek. Çeyrek finaldeki bu eleme maçlarını kazanan 4 takım 16-19 Şubat’da Konya’da düzenlenecek Final Four’da yer almaya hak kazanacak.

15. hafta öncesinde Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Frutti Extra Bursaspor, Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes zaten kupa biletini garantilemiş durumdalar. Geriye kalan 3 bilet için ise teoride 6 takımın şansı var. Bu arada unutmadan belirtelim bu sıralamada genel averaja bakılacak.

  • GALATASARAY NEF (7-7): Manisa BŞB’yi yenerse garantiliyor. Yenilirse Merkezefendi, Bahçeşehir, Darüşşafaka’dan herhangi birinin yenilmesi bile yine kupa bileti kapmaları için yetiyor.
  • YUKATEL MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ (7-7): Anadolu Efes’i yenerlerse bileti kapıyorlar. Kayberderlerse o zaman Darüşşafaka’nın Gaziantep’e yenilmesini bekleyecekler.
  • BAHÇEŞEHİR KOLEJİ (7-7): Tofaş’ı yenerlerse bileti kaparlar. Kaybetmeleri durumunda Darüşşafaka’nın da kaybetmesini bekleyip sonrasında averaj hesaplarına bakacaklar.
  • DARÜŞŞAFAKA (7-7): İşi en karşık olan takımlardan birisi. Gaziantep’i yenerlerse Galatasaray, Merkezefendi ve Bahçeşehir’den herhangi birinin kaybetmesi kupa biletini almalarını sağlayacak. Daçka eğer kaybederse yine şansı var; Galatasaray, Merkezefendi ve Bahçeşehir’in farklı mağlubiyetler alarak averajla Daçka’nın gerisine düşerse ve buna ek olarak Tofaş da kaybederse yine kupa bileti kapabiliyorlar.
  • TOFAŞ (6-8): Bahçeşehir karşısında mutlak kazanmaları gerekiyor kupa bileti için.
  • KONYASPOR (6-8): Karşıyaka’yı yener, Darüşşafaka, Bahçeşehir ve Merkezefendi kaybederse averajla kalabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …