Güncel Haberler

Koçu Silas, Alperen’i Sabonis’e Benzetti!

NBA Batı Konferansı mücdelesinde Houston Rockets, rakibi Sacramento Kings’e 115-135 gibi farklı bir skorla mağlup olurken milli oyuncumuz Alperen Şengün ise performansı ile göz doldurmuştu.

Karşılaşmayı 10 sayı, 10 ribaund, 10 asist iletamamlayan 20 yaşındaki milli uzun, NBA’de triple-double yapan en egenç pivot olarak da tarihe geçmişti.

Maçın ardından koçu Stephen Silas da Alperen’in performansını değerlendirdi:

Takım arkadaşlarına pozisyon yaratma konusunda iyi bir iş çıkardı. Onu bazen dirseklere yerleştirdik, bazen tepeye yerleştirdik ve handoff oynattık. Garrison Mathews’un şut tehdidi bu konuda bize kesinlikle yardımcı oldu. Alperen böyle oynadığı zaman topu daha rahat dolaştırıyoruz ve takımımız için iyi oluyor.

Rockets hücumlarının Alperen üzerinden kurulmasına nasıl baktığı sorulduğunda, Silas’ın cevabı olumluydu:

Evet, biraz. Demek istediğim, Sabonis bunu yaparken yıllarca deneyime sahip, zamanla güçlendi ve oyun okumalarını geliştirdi. Oyununa dokunuşlar yaptı. Ama nihayetinde, evet, Alperen tepede veya dirseklerde konumlanıp cut eden oyuncuları besleyebiliyor. Hem Sabonis’in hem Alperen’in sırtı dönük oyunları etkili. Alperen ile Sabonis arasındaki benzerliği görebiliyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …