Güncel Haberler

İDDİA: Bost, Asvel’e Transfer Oluyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden LDLC Asvel Villeurbanne, guard rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

Hem L’Equipe hem de Basketfaul’de yer alan habere göre Fransa Betclic ELITE Pro A ekibi Galatasaray NEF ile başarılı bir sezon geçiren Dee Bost ile prensipte anlaştı. Kulüpler de anlaşmak üzereler.

İddialara göre Asvel başkanı Parker aslında yıldız guard ile Aralık ayında bir görüşme gerçekleştirmiş ve olumlu yanıt almış. Ancak o dönem kapısı çalışan Galatasaray, BCL’deki grup liderliği yarışından dolayı bu talebe olumsuz yanıt vermiş. Son dönemde ise Bost’da gözlenen ciddi düşüşün sürüncemede kalan bu transfer ile ilgili olduğu söyleniyor. Son oynanan Merkezefendi maçında 29 dakika sahada kalmasına rağmen 0 çekmişti! Ayrıca Asvel’in Galatasaray’a 250 bin euroluk bonservis teklifinde bulunması ise yönetimi yumuşatmış durumda. Yakın zamanda transfer sonuçlanabilir.

1.88 metre boyunda olan ve 33 yaşındaki tecrübeli guard bildiğiniz üzere Bulgaristan milli takımında da devşirme statüsünde forma giyiyor. Bu sezon sarı kırmızılı forma ile BSL’de 14 maçta ortalama 29.4 dakika süre alırken 11.1 sayı, yüzde 32.3 3sayı, 2.3 ribaund, 5.4 asist, 1.2 top çalma ve BCL’de ise 6 maçta ortalama 29.3 dakika süre alırken 13.3 sayı, yüzde 32.0 3sayı, 2.3 ribaund, 5.8 asist, 1.5 top çalma istatistikleriyle takımının play-in oynamadan direkt olarak Top 16 bileti kapmasına önemli ölçüde destek olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Bost, Galatasaray öncesi Monaco formasını giymiş, Fransa ligini iyi tanıyan bir oyuncu. Zaten 33 yaşına bu kadar tecrübeli bir oyuncunun hangi takıma giderse gitsin artık adaptasyon sorunu yaşayacağını düşünmüyorum.

Asvel’in mevcut kadrosuna baktığımızda saf oyun kurucu diyebileceğimiz 2 isim var, emektar Diot ve fiziksel anlamda Euroelague’de ayakta kalmakta çok zorlanan Jackson-Cartwright. Evet zaman zaman De Colo ile Obasohan da 1 numarada görev alıyorlar ama bunun nedeni oradaki eksiklik. Normal şartlarda bu iki isminde top getirme, organizasyon gibi konular yerine bitiriciliğe konsantre olmaları bekleniyor.

Bu nokta da Bost, elbette Cartwright’dan çok daha önemli bir isim. Gerek savunmadaki topa baskı ve top çalma tehditi, gerekse takımını hem tam sahada hem de yarı sahada verimli organize etmesiyle Avrupa’nın son yıllardaki en istikrarlı oyun kurucularından birisi. Asvel gibi Euroleague’in düşük bütçeli takımlarından biri için de sezon ortasında yapılabilecek doğru hamlelerden birisi, riski az getirisi çok. De Colo ile beraber iyi ikili olacaklarını, birbirlerinin açıklarını kapatabileceklerini düşünüyorum. Dış şutları gereksiz özgüvenle zorlamazsa, Euroleague sertliğine tekrar uyum sağlarsa oyunun iki alanında da enerjisi ve tecrübesi ile Asvel’e değer katacak bir parça olur. Tabi Galatsaray adına sezonun bu bölümünde onun yerini oldurmak kesinlikle kolay olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …