Güncel Haberler

Koç Itoudis, Bayern Galibiyeti Sonrası Basın Toplantısı Düzenledi

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği FC Bayern Munich’i 79-71’lik skorla yendi.

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Beko‘nun başarılı koçu Dimitris Itoudis açıklamalarda bulundu:

Takımı ve oyuncuları tebrik ediyorum. Genel olarak maçı kontrol ettik. Her ma,ç her takım çok önemli. Çok ciddiye almamız gerekiyor. Rakibimiz son çeyrekte geri geldi. O arada çok kötü gözüktük ama çift maç haftasında iki galibiyet aldık. Takım reaksiyon gösterdi. Atina’daki ribaunt probleminden sonra takım çok farklıydı bu akşam. İstatistikler de 44/25. İlk yarıda şut yüzdemiz ikinci yarıya göre daha iyiydi. Genel olarak daha iyi gözüken bir takımız. Neredeyse tam takım idman yapabildik. Bjelica, Tarık, İsmet, Jekiri gibi isimlerimizden eksiğiz. Taraftarlara teşekkür ediyoruz. Bu motivasyonla çalışmaya devam ediyoruz.

Motley 17 ribaunt, 22 sayıyla oynadı. Çok önemliydi. Çözüm oyuncusu o da olabilir. Wilbekin de olabilir. Aynı şekilde Carsen Edwards Panatinaikos maçında rol gösterdi, bu maçta da gerekli işleri yaptı. Bugün 10 kişilik rotasyonla oynadık. Hem hücum hem savunma açısından eforumuz daha yüksekti. Yükselmeye de devam ediyor. Aslında çözüm üretecek bir oyuncu değil, bütün takım. Wilbekin topu paylaşıyor, gerektiğinde oyunu kuruyor. Calathes aynı şekilde savunma ve hücumda enerji getiriyor takıma. 3 sayılarda ve serbest atışlarda önemli alanlarda bir sorun yaşadık ama tek başımıza oynamıyoruz. Karşımızda bir rakip var. +25 sayı öne geçmemizde bir şeyleri doğru yaptığımızı gösteriyor.

Kostas Antetokounmpo, enerjisi iyi, mütevazı bir oyuncu. Bizle olduğu için şanslıyız. Düzeltmesi gereken durumlar var, bunu videolarda izliyoruz. NBA savunması yaptığı anlar oldu. Bloklar yapması gerekiyor. Gerekli çalışmaları yapıyor.

Fenerbahçe SK

Carsen’ın bu haftaki performansı ve son saniyede onu neden kullanmadığı sorusuna Itoudis, “Benim tercihimdi. Tercihlerimi savunmak zorunda olduğumu zannetmiyorum. +25, +13 olunca bir şeyler değişmesi gerektiğini fark ettik. Anadolu Efes maçında olanın olmasını istemediğimiz için bu şekilde değişiklik yapmam gerekti. Carsen’dan mutluyuz. Geldiğinde bir süreç olacağını biliyorduk. Alışması gereken durumlar vardı ama çok iyi idman yapıyor. Elinden geldiği kadar da en iyi şekilde oynuyor. Basın olarak genelde oynamayan oyuncuları hep en iyi oyuncu haline getirirsiniz. Eleştirmek kolay. Bu takım antrenör olarak bana teslim edildi. Binlerce km tecrübe ile koçluğumu yapıyorum. Oyuncular bana inanıyor. Tabii kazanmak ve kaybetmek de var. İnişler çıkışlar oluyor. Neden +25 olduğunda da aynı soruyu sormuyorsunuz. Unutmayın ki oynamayanlar idmanda çok iyi performans gösteriyor ve oynayanlara destek oluyorlar. Örneğin Melih ve Şehmus gibi. Pazar günkü maçta da onlar oynayacak. Liglerden ve kurallardan dolayı iki farklı takım şeklinde oynuyoruz.” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …