Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Panorama (Play-In İkinci maçlar)

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde normal sezon gruplarının tamamlanmasının ardından her grubun 2 ve 3. sırasında yer alan takımların çapraz eşleşmesi ile oluşan play-in serilerinde ikinci maçlar tamamlandı.

Gelin birlikte oynanan 8 maçın ardından bireysel performanslara bir göz atalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Alonso yönetimindeki UCAM Murcia bu sezona iddialı bir kadroyla başlasa da Endesa’da beklentilerin altında kalmış, burada BCL’de de grup liderliğini Strasbourg’a kaptırarak play-in oynamak zorunda kalmıştı. Açıkçası bana göre de en zor rakiple eşleştiler, temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka ile. Evet İspanya’daki maçta hakemlerin ve şanslarının yardımıyla kazanmışlardı ama ülkemizde, İzmir’de maalesef Karşıyaka büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve Murcia’da Trice liderliğinde İspanya’dakinden daha iyi bir basketbol ortaya koyarak Avrupa’nın en zorlu deplasmanlarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk Salonu’nda 89-96 gibi net bir skorla kazanarak adını Top 16 turuna yazdırdı. Biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN MVP’si:

Eski Karşıyakalı Akil Mitchell, ülkemizde isteneni verememiş, sonrasında Almanya’da da başarısız olmuştu. Ama görünen o ki AEK’da yuvasını bulmuş durumda! 30 yaşındaki olan tecrübeli Panamalı uzun, temsilcimiz Tofaş’ı Bursa’da deviren Yunan ekibinin yıldızıydı. 34 dakika sahada kalan Mitchell, 21 sayı (8-12 2sayı, 5-7 s.atış), 14 ribaund, 6 asist, 3 top çalma istatistikleriyle komple bir oyun sergilerken toplamda 33 verimlilik puanına ulaştı ve bu rakamlarla da alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Akil Mithcell (AEK): 21 sayı, 14 ribaund, 6 asist, 33 verimlilik puanı
  • Joe Ragland (Hapoel Holon): 20 sayı, 2 ribaund, 13 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik puanı
  • Nicolas Lang (Limoges): 27 sayı (4-5 3sayı, 7-7 s.atış), 3 ribaund, 23 verimlilik puanı
  • Sylvain Francisco (Peristeri): 19 sayı, 8 asist, 3 t.çalma, 22 verimlilik puanı
  • Travis Trice (UCAM Murcia): 17 sayı (9-10 s.atış), 5 ribaund, 7 asist, 22 verimlilik puanı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …