Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (19. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 19. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Sergio Scariolo (Virtus Bologna)
  • Mathias Lessort (Partizan)
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich)
  • Will Clyburn (Anadolu Efes)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Chus Mateo (Real Madrid): Real Madrid son dönemde çıkışa geçen, neden en güçlü şampiyonluk favorilerinden biri olduğunu gösteren bir ekip. Son 2 maçlarında içerde Maccabi’yi ve zorlu Belgrad deplasmanında Kızıl Yıldız’ı farklı geçmişler, bu sayede koç Mateo onu takımında bulunduranlara 25 ve 20 puan getirmişti. Bu maçta Alba karşısında net bir galibiyet alacaklarını, Mateo’nun bize 20 puan getireceğini tahmin ediyorum.
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): Maccabi, Poythress’ın sakatlanmasının ardından kadrosuna bir uzun takviyesi yapmadı. Bunun yerine Martin, Nebo ve Sorkin’in süre artı sorumluluklarını yükseltti koç Kattash. Bunda da başarılı oldu, özellikle Nebo son maçlarda formda. Son 4 maçtan 3 tanesinde onu kadrorda tutanlara 18.7, 18.7 ve 19.8 puan getirdi. Bu maçta da Panathinaikos karşısında minimum 15 puan getirmesini bekliyorum.
  • Dzanan Musa (Real Madrid): İspanyol devinde adeta sınıf atlayan Musa artık topsuz oyununu da çok geliştirdi ve geniş kısa rotasyonunda koç Mateo’nun en güvendiği isimler arasında yer alıyor. Son 2 maçında Maccabi karşısında 16.5 ve Kızıl Yıldız karşısında 20.9 puan elde etmişti. Bu maçta da Berlin’in yüksek temposu ve yumuşak savunması karşısında bize 20 puandan aşağı getirmeyeceğini düşünüyorum.
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): Olympiakos’da sakatlığı sonrası ciddi bir düşüş yaşayan Vezenkov’un yerine yeniden MVP adayı olmak için kolları sıvayan tecrübeli forvet, son maçta Asvel karşısında kendisini ve sakatlığın etkilerini artık tamamen üstünden attığını gösterdi. 19 sayı ürettiği maçta onu takımda tutanlara 27.5 puan getirmişti. Bu maçta da Efes’in istikrarsız savunması karşısında en az 20 puan kazandırmasını bekliyorum.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …