Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 18. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 18. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe’nin galibiyeti ile sevindiğimiz, Efes’in yenilgisi ile üzüldüğümüz bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında Rus ekiplerinin ihracı sonrasında ortaya çıkan wild cardlardan birini kaparak organizasyona yeniden dahil olan Valencia, koç Mumbru ile yeniden yapılanmaya gitmişti. Kurdukları geniş rotasyon ve keyif veren basketbolla şuana kadar beğenileri toplamışlar, zaman zaman da F4 hatta şampiyonluk adaylarına zor anlar yaşatmışlar, hatta kazanmışlardı. Bu hafta ise çok ama çok zorlu bir sınava çıktılar. Tam 6 oyuncularından yoksun bir şekilde konuk ettikleri son 2 yılın şampiyonu Anadolu Efes’i, üstelik Larkin’in dönmesi ve Singleto’un gelmesi ile tam kadro olan koç Ataman’ın öğrencilerini 10 sayı farkla yenmeyi başardılar. Özellikle Jones, Harper, Hermannsson, Van Rossom’un yokluğunda tam anlamıyla oyun kurucusuz bir takım olarak bunu başarmaları gerçekten takdire şayandı. Biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçtik.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Real Madrid’in Yeşil Burun Adalı dev uzunu Walter Tavares bu sezon diğer sezonlardan farklı olarak ligi her iki pota altında da ekstra ve ekstra domine ediyor diyebiliriz rahatlıkla. Müthiş fiziği ve artık kazandığı tecrübeli ile beraber artan pozisyon bilgisi, gelişen zamanlaması ile her iki pota altında da adeta durdurulamaz bir güç konumunda. 2.20’lik dev bu hafta da zorlu Belgrad deplasmanında Kızıl Yldız karşısında sahada kaldığı 28 dakika boyunca işte tam da böyle bir performansa imza attı ve 17 sayı (7-8 2sayı, 12 ribaund, 3 asist, 4 blokluk performansı ile 35 verimlilik puanına ulaştı. Biz de alkışlarla onu haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Walter Tavares (Real Madrid): 17 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 4 blok, 35 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik
  • Rolands Smits (Zalgiris Kaunas): 17 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 19 sayı, 4 ribaund, 3 blok, 25 verimlilik
  • Josep Puerto (Valencia): 15 sayı (4-4 3sayı), 7 ribaund, 21verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …