Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Alman ekibi FC Bayern Munich ile karşılaşacak.

12 Ocak Perşembe günü saat 20:45’de başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Gelin her zaman olduğu gibi temsilcimizin maçının önizlemesini beraber hazırlayalım.

Hücum Ribaundları

Bu konuda sadece Pana maçını dikkate almak yanlış olur elbette ama daha da yanlış olan bu alandaki sıkıntının bir maçlık olduğunu düşünmek olur! Sezon başından beri Fenerbahçe Beko kendi pota altındaki ribaundlarda konusunda sorun yaşıyor. Maalesef Jekiri’nin sakatlanması, Booker’ın bu konuda yumuşak kalması ve Antetokounmpo’nun da şuana kadar vasatın üstüne çıkamaması işimizi zorlaştırıyor. Normal şartlarda atletizm anlamında net olarak üstün olmamız gereken Pana uzunlarına karşı bile sınıfta kaldığımı gördük. Şimdi karşımızda çok daha sert ve atlet uzunlar olacak. Gillespie, Harris, Hunter, Rubit ve hatta Bonga bu alanda canımızı çok sıkabilecek isimler. Motley’i yalnız bırakmak ciddi sorunlara neden olur. Özellikle forvetlerimizin savunma ribaundları konusunda agresif olup, Bayern’e ikinci fırsatları vermemeleri gerekecek.

Forvetlerin Üretimi

Forvetler demişken sezon başında izlediğimiz o müthiş Fenerbahçe sekansının mimarı Calathes ile Motley gibi görünse de asıl kritik faktörler Pierre ile Hayes-Davis’di kuşkusuz. Pana maçında da onların, özellikle Hayes-Davis’in üretiminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Aslına bakarsanız üretim derken bunu sadece skor ve hücum performansı ile sınırlandırmamak gerekli. Bu ikilinin savunmadaki etkinliği, üretkenliği de koç Itoudis’in sisteminde çok ama çok değerli. Adam değişme savunmasını merkezine alan bu sistemde onların birden fazla pozisyonu savunabilmeleri koçun işini kolaylaştırıp, takım arkadaşlarının elini rahatlatıyor. Bu maçta da Bonga ve Rubit gibi tabiri caizse kaya gibi sert forvetler karşısında onlarında bu sertliğe, fiziksel oyuna aynı şekilde cevap vermesi oyunun her iki alanında da kritik önem taşıyacak.

Serbest Atışlar

Panathinaikos maçının aksine bu maçın daha sert geçeceğini söyleyebiliriz. Fiziksel oyunun ve temasların ön planda olacağı bu maçta takımların bolca çizgiye gitmelerini beklemek de yanlış olmaz. Bu alanda ise maalesef temsilcimiz sezonun başından beri sıkıntı yaşıyor. Yüzde 70 isabet oranının üstüne çıkmakta zorlanıyoruz ki Pana maçında da benzer bir sorun yaşamıştık. Calathes (yüzde 38.9) ve Pierre (yüzde 46.2) en can sıkan isimler konumundalar bu alanda. Diğer taraftan Metecan ve Şehmus gibi kenardan gelen enerji oyuncularımız da bu alanda beklentilerin altında bir yüzde yakalamış durumdalar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …