Güncel Haberler

Alperen, NBA Tarihinin Triple-Double Yapan En Genç Pivotu Oldu!

NBA Batı Konferansı mücadelesinde Houston Rockets konuk olduğu Sacramento Kings‘e 115-135’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Kings derecesini 22-18 yaptı ve 4. sırada yer aldı. Rockets ise 10-31 ile 15. ve son sırada kalmaya devam etti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Rockets’da temsilcimiz Alperen Şengün ilk beş başlayıp 28 dakika sahada kalırken 10 sayı, 10 ribaund, 10 asist ile kariyerindeki ilk triple-double performansına imza attı ve Hidayet Türkoğlu’ndan sonra bunu başarabilen ilk Türk oyuncu oldu. Daha da önemlisi 20 yılş, 171 gün ile NBA tarihindeki en genç triple-double yapan pivot ünvanını eline geçirdi. Bu rekor daha önce Wolves’un yıldızı Karl-Anthony Towns’un (21 yıl, 43 gün) elindeydi.

Rockets’da Jalen Green 26 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Kenyon Martin Jr. 21 sayı, 5 ribaund ve Eric Gordon 19 sayı, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

Kings cephesinde ise Domantas Sabonis 25 sayı, 14 ribaund, 9 asist ile triple-double’ı kaçırırken, De’Aaron Fox 24 sayı, 2 ribaund, 9 asist, Trey Lyles 20 sayı, 7 ribaund ve Keegan Murray 16 sayı, 4-11 3sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Indiana, Lakers’ı Farka Boğdu!

NBA Doğu Konferansı’nın dişli ekiplerinden Indiana Pacers, konuk ettiği Batı’nın play-off kovalayan önemli ekiplerinden Los …