Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (10.Hafta)

7DAYS EuroCup 10. hafta programını geride bıraktık.

Frutti Extra Bursaspor’un farklı galibiyeti ile keyfimizin yerine geldiği, Türk Telekom’un farklı deplasman mağlubiyeti ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Organizasyonun yeni takımlarından ve Euroleague yönetiminin de radarında olan Paris Basketball, çok iyi bir sezon geçiriyor gerçekten. Bu hafta da ne kadar formda olduklarını bir kez daha gösterdiler ve konuk ettikleri, bu sezonun flaş takımlarından, zirve takipçisi olan temsilcimiz Türk Telekom’u 96-77 gibi farklı bir skorla yendiler. Açıkçası Telekom’u bu sezon en zor duruma sokan, en çaresiz bırakan takım olduklarının da altını çizelim. Hücumda neredeyse kusursuza yakın bir performans sergileyen Fransız ekibi, özellikle ikinci çeyrekte yakaladığı 36-16’lık müthiş sekansla temsilcimizin direncini kırmıştı. Biz de onları alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Kariyerindeki Euroleague denemelerinde istediğini alamamış olan NBA patentli tecrübeli skorer kısa forvet Jordan McRae bu sezon Hapoel Tel Aviv forması ile EuroCup sahnesinde kalitesini konuşturmaya devam ediyor. 31 yaşındaki Amerikalı skorer takımının İngiltere deplasmanında zorlansa da 93-95 kazanmasına direkt olarak etki etti, galibiyetin başmimarıydı. 33 dakika sahada kalan McRae, 36 sayı (12-15 2sayı, 1-2 3sayı, 9-11 s.atış), 3 ribaund, 4 asist ile tam 40 verimlilik puanına ulaştı, biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan McRae (Hapoel Tel Aviv): 36 sayı (12-15 2sayı), 3 ribaund, 4 asist, 40 verimlilik puanı
  • David Dudzinski (Frutti Extra Bursaspor): 18 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik puanı
  • Amedeo Della Valle (Brescia): 26 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik puanı
  • Caleb Agada (Prometey): 19 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 27 verimlilik puanı
  • Derek Willis (Venezia): 17 sayı, 6 ribaund, 3 top çalma, 27 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …