Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Valencia – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Çarşamba günü saat 22:30’da Valencia ile karşılaşacak.

11 Ocak günü saat 22:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak olan maçın önizlemesini her zaman olduğu gibi gelin beraber hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Tempo Kontrolü, Dengeli Hücumlar

Koç Mumbru yönetimindeki Valencia her ne kadar istikrarsız bir takım görüntüsü verse de özellikle sahalarında ligin en tehlikeli takımlarından birisi. Bu maçta Van Rossom, Harper, Hermannsson, Reivero gibi önemli silahlarından yoksun olacak olsalar da yine geniş bir rotasyonları var ve bunu kullanarak sürekli tempoyu yukarıda tutuyorlar. Ligin en fazla pozisyona giren 3. takımı konumundalar. Dolayısıyla Anadolu Efes‘in bu maçta daha kontrollü oynayıp, deplasman takımı olduğumuzu unutmamız gerekecek ki İstanbul’daki maçta bile, kendi sahamızda bize tempo basketbolunda üstünlük kurarak kazandıklarının altını çizelim. Tempo kontrolü dışında hücumda doğru şut seçimleri ve topun değerini bilmek de kritik olacak. Maç başına sadece 11.6 top kaybeden ve bu alanda en iyi 3. takım olan temsilcimizin bu istatistiğini koruması, hatta iyileştirmesi gereken bir maç olacak. Özellikle son maçlarda basit top kayıpları konusunda can sıkan Micic’in acilen toparlanması, bu maçla beraber eski ritmine kavuşması gerekiyor.

Hızlı Hücum Savunması

Biz her ne kadar tempoyu kontrol etmeye çalışsak da onlar gerek savunma odaklı, gerekse bizim hatalarımızdan kaynaklı hızlı hücum fırsatları bulacaklar, yaratacakları. Burada geri koşma ve hızlı savunmaya yerleşmek çok kritik olacak. Maalesef temsilcimizin son dönemde özellikle geri koşma konusunda sıkıntılar yaşadığı maçlara çokça kez tanık olduk. Son dönemde yine Valencia gibi evinde tempoyu seven, dikte eden takımlardan Partizan ve Maccabi ile karşılaşmalarımızda da bu sorun ön plana çıkmıştı, nitekim iki deplasman maçını da kaybetmiştik. Özellikle Harper’ın yokluğunda dakikaları artacak olan Jones’a ilk topta baskı yapmak, gerekirse akıllı faullerle onları hızlı hücuma başlamadan yavaşlatmak gerekecek.

Savunma Ribaundları

Sürekli tempoyu kontrol altında tutmaktan bahsettik ve buradaki en önemli faktörlerden biri de ribaundlar olacak kuşkusuz. Hem Claver hem de Rivero gibi iki önemli ribaund silahlarının olmadğı bir ortamda bizim mutlaka Dunston, Clyburn, M’Baye, yeni transfer Singleton ve Bryant’ın da yardımlarıyla özellikle savunma ribaundlarına konsantre olup, sezon boyu yakaladığımız olumlu grafiği sürdürmeliyi ki Valencia maç başına 10.4 hücum ribaundu alan, bu konuda ligin orta şekerli takımlarından biri yani aslında eksikleriyle beraber bizi bu alanda fazla zorlayamayacaklardır bir fırsat vermezsek. Nitekim son olarak evlerinde Kızıl Yıldız’a kaybederken Sırp ekibinin tam 31 savunma ribaundu ile oyunu kontrol altına alabildiğini, maça bu şekilde tutunduğunu da görmüştük zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …