Güncel Haberler

RESMİ: Polonara, Zalgiris ile Anlaştı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Zalgiris Kaunas bir transfer daha yaptı!

Evans’ın sezonu kapatması sonrası Efes’den ayrılan Taylor’ı kadrosuna katan Litvanya ekibi, bu kez de Efes’den resmi olarak ayrılan bir diğer isim Achille Polonara ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat imzaladığını duyurdu.

2.02 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli forvet şuana kadar BSL’de sadece 3 maçta göre alırken ortalama 26.3 dakika süre buldu ve 6.0 sayı, 6.0 ribaund, 1.7 asist ile katkı verdi. Euroleague’de ise 14 maçta ortalama 12.1 dakika süre alırken 2.9 sayı, 2.2 ribaund ile beklentilerin çok altında kaldı.

EDİTÖR YORUMU:

Adı daha önce Bologna, Kızıl Yıldız ve Maccabi ile de anılan Polonara hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım. Gelin transfere bir de Zalgiris cephesinden bakalım.

Litvanya ekibi koç Maksvytis’in yönetiminde bu sezon yeniden play-off yarışına girmeyi başarmıştı. Ancak kadrolarında eksikleri olduğu elbette bir gerçekti. Evans’ın sakatlığı sonrası Taylor ile onun yerini hemen doldurdular. Ardından da Cavanaugh’un devam eden sakatlığının da etkisiyle 4 numara bir hamle yaptılar Polonara ile.

Elbette Cavanaugh ile farklı oyuncular ama Polonara’nın da dış şut tehditinin ve yüzü dönük silahlarının bulunması artı oyun zekası ile onun eksikliğini büyük ölçüde kapatacağını, atletik özellikleri ve tempoya yatkın oyunuyla da Zalgiris’e uyum sağlamakta zorluk çekmeyeceğini düşünüyorum. Efes’dekinin aksine ondan savunmadan çok hücumda daha fazla beklenti olacak. Savunma tarafında ise sertlik, ribaundlar ve fiziksel oyun konusunda Smits, Hayes, Butkevicius gibi isimlerin onun açıklarını kapatacak olması da önemli. Bu şartlar altında sürelerinin ve sorumluluğunun artacağını, Baskonia günlerine benzer performanslar ortaya koyarak kendisini bulabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe ve Efes’deki üst seviye denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bir alt seviyeye inerek Zalgiris’de kendisini bulmayı deneyecek olması doğru bir hamle. Zalgiris’in de onun bu hırsından faydalanarak ona gerekli ortamı sağlayacağını, krediyi vereceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …