Güncel Haberler

İDDİA: Bologna, Sezon Başında Alamadığı Polonara’yı Şimdi Kadrosuna Katıyor!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, Ojeleye ve Mickey’nin sakatlıkları ile beraber 4 numara rotasyonuna takviye yapmak peşinde.

La Repubblica’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A ekibi halihazırda temsilcimiz Anadolu Efes‘in formasını giymekte olan Achille Polonara ile anlaşmaya çok yakın.

2.02 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli forvet şuana kadar BSL’de sadece 3 maçta göre alırken ortalama 26.3 dakika süre buldu ve 6.0 sayı, 6.0 ribaund, 1.7 asist ile katkı verdi. Euroleague’de ise 14 maçta ortalama 12.1 dakika süre alırken 2.9 sayı, 2.2 ribaund ile beklentilerin çok altında kaldı.

EDİTÖR YORUMU:

Solak forvet geçtiğimiz sezon Baskonia’dan büyük umutlarla Fenerbahçe’ye gelmiş ama hayal kırıklıkları dolu bir sezon geçirmişti. Koç Djordjevic’in sisteminde değerini görmediği düşünülmüş ve hem milli takımdaki hem de Baskonia’da bir önce geçirdiği iyi sezonların kredisi düşünülerek Anadolu Efes tarafından yine büyük umutlarla transfer edilmişti.

Dış şut tehditi olan, yüzü dönük potaya gidebilen ve atletik özellikleri üst seviyede olan bir 4 numara Polonara ki bu özellikleri ile normal şartlarda koç Ataman’ın sisteminde parlaması gerekirdi. Tecrübeli koçun yıllardır oynattığı tempolu, hücum odaklı basketbolda 4 numara pozisyonundaki oyuncuların ne kadar önemli olduğu Erceg’den bu yana görüyoruz. Ama maalesef İtalyan forvet Fenerbahçe’de olduğu gibi burada da beklentilerin çok altında kaldı. Bulduğu sınırlı dakikalarda da savunmadaki hataları, ribaundlardaki ruhsuz oyunu ve dış şutlardaki düşük yüzdesi ile saç baş yoldurttu.

Bologna’da Efes’in aksine yerli statüsünde olacağı için Serie A maçlarında kendisine daha fazla yer bulup, orada bulacağı ritim ile yeniden Euroleague sahnesinde faydalı olabilir. Ancak Bologna’da da katkı verebilmesi için önce enerji ve atletizm dayalı oyununa, savaşçı kimliğine tekrar kavuşması lazım….

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …