Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 17. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 17. hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe ile canımızın sıkıldığı, keyifsiz başlayan ve biten bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun yılların ardından tekrar Avrupa’nın zirvesine dönen Virtus Bologna, sezona tam olarak istediği gibi bir başlangıç yapamamış olsa da son haftalarda çıkışa geçen ekiplerden biri. Koç Scariolo’nun öğrencileri 2023 yılının ilk haftasını da çok ama çok önemli bir deplasman galibiyetiyle tamamladılar ve 2022’deki moral motivasyonu yeni yıla taşıdıklarını da net olarak gösterdiler. Ligin güçlü F4 hatta şampiyonluk adaylarından biri olan Barça’yı Palau Blaugrana’da taraftarı önünde 75-83 gibi net bir skorla devirerek play-off yarışında biz de varız mesajını tüm rakiplerine verdiler. Biz de alkışlarla İtalyan ekibini haftanın takımı seçiyoruz bu önemli deplasman galibiyeti sonrası.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Kızıl Yıldız‘ın 2000 doğumlu genç uzunu Filip Petrusev, yükselişini sürdürüyor. Efes’de geçirdiği kötü dönemin ardından koç Ivanovic’in sisteminde kendisini bulan, çok daha doğru kullanılan Sıpr uzun, bu hafta da takımının zorlu Valencia deplasmanda 75-77’lik skorla son nefeste aldığı galibiyetin başmimarıydı. Özellikle hücumda dominant bir performans gösteren, Dubljevic ve Rivero gibi önemli uzunlara üstünlük kuran Petrusev, shada kaldığı 32 dakikada 7-10 2sayı, 11-11 s.atış isabetleriyle 25 sayı üretip kariyer rekorunu kırarken, 9 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok ile de istatistik kağıdının her alanını doldurdu ve tam 36 verimlilik puanına ulaşarak bizden de haftanın MVP’si ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Filip Petrusev (Kızıl Yıldız): 25 sayı (7-10 2sayı, 11-11 s.atış), 9 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 36 verimlilik puanı
  • Augustine Rubit (FC Bayern Munich): 23 sayı, 3 ribaund, 2 t.çalma, 34 verimlilik puanı
  • Laurynas Birutis (Zalgiris Kaunas): 15 sayı (7-10 2sayı), 6 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik puanı
  • Mathias Lessort (Partizan): 21 sayı (8-10 2sayı), 8 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Petr Cornelie (Real Madrid): 18 sayı (4-5 3sayı), 5 ribaund, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …