Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Kaunas’da Dağıldı!

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Zalgirio Arena’da konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘a 86-66’lık skorla yenilerek dağıldı ve üst üste 5. mağlubiyetini aldı.

Bu sonuçla Zalgiris derecesini 9-8 yaptı ve 8. sıraya yükseldi. Fenerbahçe Beko ise 10-7 ile 6. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris’de Ignas Brazdeikis 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Tomas Dimsa 17 sayı, 2 ribaund, Laurynas Brutis 15 sayı, 6 riaund, 3 asist, 3 top çalma ve Edgaras Ulanovas 10 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren başlıca isimler oldular. Yıldız guard Keenan Evans daha maçın ilk dakikası geçmeden topu rakip sahaya dribblingle getirirken aşilinden sakatlandı ve maça devam edemedi ki büyük olasılıkla tendonu koptu, sezonu kapatacak.

Temsilcimizde ise Devin Booker 10 sayı, 4 ribaund ile yegane çift haneli skor üretebilen isim olurken, Johnathan Motley 8 sayı, 5 ribaund ve Carsen Edwards 8 sayı ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Maçın daha ilk dakikası dolmadan topu ön sahaya taşıyan Evans’ın temas almadan yere düşmesi, aşil tendonundan sakatlık yaşaması sonrası topu alıp smaç yapmaya çalışan Wilbekin bunda başarılı olamadı ki fair play anlamında da ciddi şekilde sınıfta kaldı! En iyi oyuncusu sakatlanmış olmasına rağmen temsilcimizin birebir savunmadaki zaaflarını iyi değerlendiren ve sürekli potaya atak eden Zalgiris, Jekiri’nin yokluğunda Motley ve Antetokounmpo’nun çember koruma zaaflarını cezalandırdı. Temsilcimiz ise Hayes’e erkenden iki faulünü aldırdı ve o yokken Motley’i rakip pota altında verimli kullanarak skora tutundu. Ama yarı saha hücumlarında pas trafiğini iyi kuran ve ekstra paslarla savunma dengemizi tamamen bozn Zalgiris farkı açmaya başladı ve ilk 10 dakikayı da 21-15 önde tamamladılar. İkinci çeyrekle beraber savunmada vidaları sıkan sarı lacivertliler hücumda da kenardan gelen Guduric ile Edwards’ın katkısı sayesinde maça yeniden ortak oldu. Ama yeniden potaya atak eden ve çember altında Birutis’i de iyi kullanan ev sahibi ekip, tempoyu kontrol edip temsilcimizin kolay sayılar bulmasına da izin vermeyince soyunma odasına 41-30 önde girdi.

Temsilcimiz maalesef 3. çeyreğe de düşük enerjiyle başladı ve Zalgiris’e oyunun iki alanında da cevap veremeyince 12-1’lik can sıkıcı bir seri yiyerek farkın 20 sayılara çıkmasına seyirci kaldık adeta! Farkın 26 sayıya çıktığı bu dönemde koç Itoudis enerji koyacak beşi bulabilmek için sürekli oyuncu değişikliğine gitti ama hiçbir oyuncudan o kıvılcımı bulamadı. Savunma ribaundlarında hiç varlık gösteremeyen temsilcimiz karşısında ezici bir üstünlük kuran ve bizim potamızda istediği biri ribaundları rahat şekilde alıp ikinci şans sayılarını bulan Zalgiris, direncimizi tamamen kırdı ve son çeyreğe 67-40 önde girdi. Son çeyrekte farktan dolayı Zalgiris’in konsantrasyonunun düşmesi ve Booker ile Metecan’ın hücumda biraz hareketlenmeleriyle farkı en azından 20 sayılara düşürdük ve karşılaşmayı 86-66’lık skorla kaybettik.

Bundan 2-3 hafta önce sakatlıklardan dert yanıyordu koç Itoudis ve Fenerbahçeli basketbolseverler. Ama o zaman da belirtmiştik her takım sakatlık problemleri yaşıyor ama her takımda böyle düşüşler olmuyor! Ayrıca sezon başındaki kolay fikstür sayesinde alınan galibiyetler maalesef korktuğum gibi aldatıcı oldu ve hem takımın hem de koçu erken havaya girmesine neden oldu. Real’den ve Olympiakos’dan yenilen tokatlar sonrası takım kendisine gelir, gerçek dünyaya döner diye bekledik ama yeterli olmadı. Artık bu takımın kadro kalitesi olarak da sahada oynadığı basketbol olarak “sezon başından beri defalarca tekrarladığım üzere” bir F4 takımı olmadığını, play-off biletini bile zorla alabileceğini kabul etmek lazım. Başta bunu oyuncuların ve koçun kabul etmesi, kendilerini dev aynasında görmemesi gerekiyor. Çünkü maalesef F4 hedefindeki takımların aksine zorlu fikstürde düştükleri kuyudan çıkamadılar, ağır yenilgiler aldılar ve bu yenilgiler direkt olarak bırakın F4’ü play-off şanslarını da negatif etkileyecek rakiplere karşı geldi. Artık acilen toparlanıp en azından İstanbul’daki maçlarda 0 hata ile oynamaları gerekiyor. Sezonun ilk bölümünde herkesin övdüğü, yerli oyunculara seviye atlatıyor dediği koç Itoudis maalesef son dönemde yerli oyuncuları da hiç kullanamıyor ki onlar da gelen fırsatları sezonun ilk bölümün aksine ihç iyi kullanamıyorlar. Haftaya İstanbul’da oynanacak Bayern maçı güzel bir reaksiyon fırsatı olacak ancak o maç da kaybedilirse sonrası gerçekten karanlık!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …