Güncel Haberler

Efes’in Konuğu Asvel Olacak

Turkish Airlines Euroleague 17. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de LDLC Asvel Villeurbanne‘i konuk ediyor.

6 Ocak Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 784. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 783 karşılaşmada 446 galibiyet ve 337 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 536. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 535 karşılaşmada 289 galibiyet ve 246 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,0) elde etti.

Anadolu Efes ile LDLC Asvel Villeurbanne, Avrupa kupalarında bugüne kadar 14 kez karşılaşırken, takımımız 10 galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan sekiz karşılaşmada takımımız yedi galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Turkish Airlines Euroleague’in 16. haftasında Anadolu Efes, İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına deplasmanda 72-80 mağlup olmuş, LDLC Asvel Villeurbanne ise Almanya’nın Alba Berlin takımına evinde 91-79 yenilmişti. Euroleague’de 16. haftanın ardından Anadolu Efes sekiz galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile sekizinci, LDLC Asvel Villeurbanne ise altı galibiyet ve 10 mağlubiyet ile 16. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes SK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …