Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – LDLC Asvel Villeurbanne

Turkish Airlines Eurleague 17. hafta mücadelesinde, bir başka deyişle 2023’ün ilk maçında, temsilcimiz Anadolu Efes, Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne‘i Sinan Erdem’de konuk edecek.

6 Ocak Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Gelin maçın önizlemesini birlikte hazırlayalım, keyifli okumalar.

Pas Trafiği ve 3 Sayı Yüzdesi

Anadolu Efes bu maçta Larkin’den faydalanamayacak ama açıkçası onun yokluğunda Micic, Beaubois, Clyburn üçlüsü hücumda hem organizasyon hem de skor üretimi konusunda gayet iyi işler yapmışlardı. Taylor ile de yollar ayrıldığı için Bryant’ın da daha fazla süre alacağını belirtmek lazım. Bu dörtlünün kendi aralarındaki organizasyonu ve pas trafiğini sağlayıp, üçlük yüzdesini de yine yukarıda tutması gerekecek. Ayrıca yay gerisinden alternatif silahlar olarak M’Baye ve Pleiss’ı da devreye sokmaları bir o kadar önemli olacak. Sonuçta Efes yüzde 39.6 ile ligin en yüksek yüzdeli üçlük kulanan ikinci takımı ve bunun altını doldurması gereken bir maça çıkıyor.

Ribaundlar ve Tempo Kontrolü

Özellikle Sinan Erdem’deki maçlarda temponun yüksek olması, geçiş hücumlarındaki çabuk ikili oyunlar ve direkt hızlı hücumlar sonucu potaya gidilerek yapılan bitirişler Efes’in skorunu yukarı çeken etkenler. İşte bu tempoyu elimizde tutmak için ana faktör de kuşkusuz ribaundlar. Kendi potasında maç başına topladığı 25.7 savunma ribaundu ile ligin en iyi 2. takımı olan lacivert beyazlılar, rakiplere de bu paralelde sadece 9.6 hücum ribaundu veriyor ki zaten Asvel de bu konuda ligin en kötü takımlarından birisi, maç başına sadece 8.9 hücum ribaundlu alıyorlar ve ligin en kötü 3. takımı konumundalar. Dunston, Pleiss, M’Baye, Zizic’e Clyburn, Micic, Bryant ile destek olursak savunma ribaundlarını her zamanki gibi domine edip, istediğimiz şekilde tempoyu da dikte edebiliriz.

Çember Savunması ve 80 Sayı

Efes her ne kadar hücumdan beslenen bir takım olsa da savunma direnci elbette önemli olacak bu maçta da. Temsilcimiz maç başına 77.8 sayıya izin veriyor ve bu alanda da ligin en iyi 4. takımı. Bu başarının temelinde de çember savunması var. Özellikle Dunston sahadayken blok tehditi ve çabuk ayakları sayesinde rakip kısaların potaya giderek bulduğu sayılarda hatrı sayılır bir düşüş yaşandığı gibi, uzunlar da ondan sürekli aldıkları temaslar nedeniyle dengesiz atışlar yapmak zorunda kalıyorlar. Özellikle Zizic’in sahada olduğu dakikalarda savunma zaaflarını kapatabilirsek Asvel gibi zaten üretimde sorun yaşayana, maç başına ancak 74. sayı bulabilen ve bu alanda ligin en kötü 2. takımı olan bir ekibe karşı galibiyete doğru büyük bir adım atmış oluruz. Onları bu akşam 80 sayının altında tuttmak, hatta mümkünse 75’lerde tutmak kritik önem taşıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …