Güncel Haberler

FLAŞ: Anadolu Efes, Singleton ile Anlaştığını Açıkladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in son 2 sezonki şampiyonu Anadolu Efes, Polonara’dan istediği verimi alamayınca 4 numara arayışına başlamıştı.

Bu konuda fazla vakit kaybetmeden takımın ve koçun çok iyi tanıdığı, halihazırda boşta olan eski oyuncuları Chris Singleton‘a yöneldiler ve sezon sonuna kadar kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Anadolu Efes‘den yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Eski oyuncumuz Chris Singleton ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladık.

Bilindiği gibi 2019-20 sezonu başında takımımıza katılan Singleton ekibimizde üç sezon boyunca görev yapmıştı.

Singleton, 2019-20 sezonu başında takımımızda Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı. Amerikalı oyuncu 2020-21 sezonunda takımımız ile birlikte Turkish Airlines Euroleague şampiyonluğu ve Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2021-22 sezonunda Bursa’da düzenlenen Türkiye Kupası Dörtlü Finali’nde takımımız ile şampiyonluk kürsüsüne çıkan Singleton, aynı sezon Turkish Airlines Euroleague’de üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Turkish Airlines Euroleague’de geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması ile 36 karşılaşmada 17:41 dakika ortalama süre alan Singleton, maç başına 3,9 sayı, 2,8 ribaunt ve 0,4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise geçtiğimiz sezon 21 maça çıkan başarılı oyuncu, maç başına 27:21 dakika süre alarak 7,8 sayı, 4,1 ribaunt ve 1,2 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Anadolu Efes SK

EDİTÖR YORUMU:

Singleton geçtiğimiz iki sezonda gelen şampiyonluklarda kuşkusuz önemli katkıları olan bir isimdi. Ancak net olarak biliyoruz ki asıl play-off döneminde sahne alan bir isimdi, normal sezonda o da aslında beklentilerin atında kalmıştı. Ama yine de tecrübesi, enerjisi, hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor olması, fiziksel oyunu, ikili oyun savunmasındaki çabuk ayakları ve atletizmi ile kesinlikle her eve lazım bir uzun. Hali hazırda Efes’in pota altında daralan, tekrar Dunston ile Pleiss’ın sürelerinin artmasına neden olan rotasyona yeniden derinlik getireceğini söyleyebiliriz.

Dış şut tehditinin bulunması ve dribbling de yapabiliyor olması hücumda Polonara’dan gelmeyen katkıyı tamamlayacaktır. Ayrıca özellikle savunma ve ribaundlar konusunda koç Ataman’ın istediği enerjiyi sahaya koyacaktır. M’Baye ile beraber 4 numarada iyi bir ikili olacaklarını, dakikaları paylaşacaklarını ve uzun rotasyonunu rahatlatacaklarını düşünüyorum. Sonuçta koç, kulüp ve takımdaki bir çok oyuncu onu tanıyor, bir adaptasyon süreci de olmadan direkt sahaya girip katkı verecek bir isim. Bu nedenle de sezonun bu zorlu bölümünde gayet mantıklı ve doğru bir hamle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …