Güncel Haberler

Seri Analizi: UCAM Murcia – Pınar Karşıyaka

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun tamamlanmasının ardından verilen ara da sona erdi ve Play-In serileri başlıyor.

4 temsilcimizin boy göstereceği serilerin ilkinde Pınar Karşıyaka, ev sahibi avantajına sahip olan UCAM Murcia karşılaşacak. Gelin birlikte bu seri öncesinde rakibimizi biraz daha yakından tanıyalım ve galibiyet reçetesini hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Murcia’yı Tanıyalım:

Koç Sito Alonso yönetimindeki İspanyol ekibi, normal sezonda diğer temsilcimiz Tofaş ile beraber A grubunda mücadele etmişt ve 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile, averajla Strasbourg’un ardından 2. sırada yer almıştı. Yani bu seriye ev sahibi avantajı ile başlayacaklar, ilk maç sonrasında da gerekirse 3. ve son maç yine İspanya’da onların sahasında oynanacak.

İspanyol ekibinde bir çok tanıdık isim var. Ama takımın öne çıkan ismi Jordan Davis (19.3 sayı, 5.3 ribaund). Onun ardından ülkemizde hem Galatasaray hem de Tofaş formalarını giymiş olan Travis Trice (16.0 sayı, 3.4 asist), Gürcistan milli takımından hatırlayacağınız Thad McFadden (13.6 sayı, 3.2 asist), eski Efesli James Anderson (7.3 ribaund) ve eski Gaziantepli Ryan Luther (5.3 ribaund) geliyorlar.

Murcia maç başına 81.2 sayı ile 32 takım arasında 9. sırada yer alıyor. Ayrıca ortalama 42.8 ribaund topluyorlar ve bu alanda da organizasyonun 3. en iyi takımı konumundalar. Top paylaşımı, pas trafiği konusunda ise iyi değiller, maç başına sadece 13.2 asist yapabiliyorlar ve bu alanda 32 takım arasında en kötü 2. dereceye sahipler!

Galibiyetin Reçetesi:

  • Ribaundları kontrol etmemiz şart. Murcia ligin en ribaundçu takımlarından birisi ki bu sayede hem net savunma ribaundları alarak hızlı hücumlarla ya da geçiş hücumlarından buldukları erken birebirlerle ile efektir oluyorlar. Rakip pota altında da çok etkililer, ikinci şans sayıları önemli silahları arasında yer alıyor. Delgado’nun yanında V.Brown ve Kuzminskas’ın da ribaundlara ekstra konsantre olmaları gereken bir seri olacak.
  • Savunma kaynaklı sayıları arttırmamız gerekli. Temsilcimizin en önemli silahlarından birisi kısalara yaptığı baskı sonucu rakipleri top kayıplarına zorlaması ve bu baskı sonrası gelen savunma kaynaklı sayılar. Bu seride takım savunmasından çok 1-1 savunmaya konsantre olmamız önemli olacak. Çünkü Murcia ligin en çok sayı atan 9. takımı ama buna karşın ligin en az asist yapan 2. takımı! Dolayısıyla Trice-Davis-McFadden’ın bireysel savunması çok kritik olacak.
  • Üçlük yüzdesi belirleyici olabilir. Murcia’nın yüzde 28 gibi çok kötü bir ortalaması varken biz de vasatın üstüne pek çıkamadık yüzde 34 ile. Ama tabiki net olarak daha iyi durumdayız İspanypol ekibinden. McCollum ve Angola’nın son dönemde yakaladığı form grafiğini düşününce bu seride de onların dış şut performansı belirleyici olacak diyebiliriz. Ayrıca Delgado dışında sahada yer alan diğer 4 ismin tamamının şut tehditi bulunması da Karşıyaka’yı avantajlı bir konuma getiriyor. Murcia kısalarını potadan uzak tutup, penetre yerine üçlüklere zorlayabilirsek verimlerini düşürebiliriz. Biz de aksine onların savunmalarını yukarı çekip Delgado’yu içerde verimli kullanmak için zaman zaman üçlükleri forse edebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …