Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Sezon Ortası Ödülleri

7DAYS EuroCup‘da 2022-23 sezonunun ilk yarısı tamamlandı.

A ve B grubunda birer temsilcimizin, Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom’un yer aldığı organizasyonda birbirinden keyifli, çekişmeli maçlar izledik sezonun ilk kısmında. Tabi bu maçları keyifli hale getiren faktörler de bireysel performanslardı. Gelin birlikte sezonun ilk yarısının ödüllerini birlikte sahipleriyle buluşturalım.

SÜRPRİZ YUMURTA

Yeni sezon öncesinde yine çekişmeli ve sürprizlerle dolu bir organizasyon olacağını, takımların dengeli bir yapıda olduklarını görmüştük. Ama bir ekip var ki onlar gerçekten tüm tahminleri ve planları bozdular şuana kadar. Ne gurur verici ki bu ekip bizim temsilcilerimizden birisi Türk Telekom. Koç Can yönetiminde sıfırdan bir kadro kuran Ankara ekibi beklenenden çok daha hızlı ve verimli şekilde adaptasyon sürecini tamamladı, sonra da müthiş bir seri yakalayarak zirveye çıktı, haftalardır da liderlik koltuğundan kalmıyor. 9 maçtan 7 galibiyet toplayan temsilcimiz kendisinden çok daha yüksek bütçeli takımların önünde, her iki grupta da en iyi galibiyet yüzdesine sahip takım olarak sezonun ilk yarısının sürpriz yumurtası oldu.

EN İYİ GENÇ OYUNCU

Organizasyonda ilk kez boy gösteren Paris Basketball, kadrosundaki genç ve yüksek potansiyelli oyuncularla dikkat çeken takımlardan birisi oldu sezonun ilk yarısında. İşte o genç yıldız adaylarından birisi de kuşkusuz 21 yaşındaki Ismael Kamagate oldu. 2.11 metre boyundaki Fransız uzun, koç Weaver’ın kendisine verdiği fırsatları çok iyi değerlendirdi ve sürelerini giderek arttırdı, 9 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 9.7 sayı (yüzde 83.0 2sayı, yüzde 90.0 s.atış), 9.3 ribaund, 2.0 blok ortalamalarıyla maç başına tam 18.4 verimlilik puanı elde etti, şimdiden Euroleague takımlarının da radarına girdi. Biz de onu bu başarılı performansının ardından sezonun ilk yarısının en iyi genç oyuncusu seçiyoruz.

EN İYİ ÇAYLAK

Çin’de geçirdiği sezonların ardından nihayet Avrupa’ya gelmeyi kabul eden, yaz döneminin heyecan verici transferlerinden biriydi Joe Young. Her ne kadar Promitheas takım olarak beklentilerin çok altında kalmış olsa da 30 yaşındaki Amerikalı skorer EuroCup’daki çaylak sezonunda şuana kadar çok iyi işlere imza attı. Görev aldığı 7 maçta ortalama 33 dakika sahada kalırken 23.4 sayı (yüzde 33.3 3sayı, yüzde 92.7 s.atış), 2.3 ribaund, 3.9 asist, 20.4 verimlilik puanı istatistikleriyle ne kadar önemli bir guard olduğunu kanıtladı. 2. haftada Granca karşısındaki 34 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 39 verimlilik puanını içeren performansı ile dikkatleri üstüne çekmişti.

MVP

NBA’de bile heyecan verici oyun kuruculardan biriydi ve Avrupa’ya ilk kez 2021’de Panathinaikos forması ile Euroleague sahnesinde geldiğinde tüm dikkatler ona çevrilmişti. Ama adaptasyon sorunları ile beraber Euroleague’de vasatın üstüne çıkamadı. Sonrasında bir alt seviyeye inen Yogi Ferrell, transfer olduğu Cedevita Olimpija‘da tüm artılarını sahaya koymaya başladı. Bu sezon da sergilediği bireysel performansıyla ligi domine eden, son maçlarda da takımının yakaladığı çıkışa liderlik eden bir isim. 29 yaşındaki Amerikalı guard, bu sezon ortalama 31 dakika sahada kalıyor ve 17.9 sayı (yüzde 38.5 3sayı, yüzde 90.2 s.atış), 2.4 ribaund, 5.2 asist istatistikleriyle beraber ortalamada da 22.2 verimlik puanına sahip.

EN İYİ BEŞ

  • Yogi Ferrell (Cedevita Olimpija): 17.9 sayı, 2.4 ribaund, 5.2 asist, 22.2 verimlilik puanı
  • Alpha Kaba (Buducnost): 13.5 sayı, 11.5 ribaund, 20.8 verimlilik puanı
  • Joe Young (Promitheas): 23.4 sayı, 2.3 ribaund, 3.9 asist, 20.4 verimlilik puanı
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 18.4 sayı, 3.6 ribaund, 3.9 asist, 18.9 verimlilik puanı
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 12.4 sayı, 8.4 ribaund, 1.2 asist, 1.2 top çalma, 18.5 verimlilik puanı

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursaspor, Bahçeşehir Deplasmanında Altın Buldu!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Bursaspor İnfo Yatırım konuk olduğu Bahçeşehir Koleji‘ni …