Güncel Haberler

Euroleague Yönetimi, Kızıl Yıldız – Barcelona Maçındaki Hakem Hatasını Kabul Etti!

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde Barcelona, Belgrad’da Kızıl Yıldız‘ı uzatmanın ardından 94-99’luk skorla yenmeyi başarmıştı.

Nefes kesen maçın normal süresinin son saniyesinde Mirotic’in skoru 84-84 eşitleyip uzatmayı getirdiği pozisyonda ayağını kenar çizgisine bastığına dair yoğun tartışmalar yaşanmıştı.

Tecrübeli skorer de çizgiye bastığını maçtan sonra farkettiğini belirtti ve zaten Euroleague yönetimi artı hakem raporu da yapılan kritik hatayı doğruladı. Yönetimden yapılan açıklama şu şekildeydi:

Turkish Airlines EuroLeague Normal Sezon 16. Turu’nda Kızılyıldız ile FC Barcelona arasında oynanan maçta bitime 8.2 saniye kala Barcelona oyuncusu Corey Higgins topu getirdi ve pası Nikola Mirotic’e attı. Nikola Mirotic pası alırken kenar çizgisine bastı ve belirlenen saha sınırlarının dışarısına çıkarak bir ihlal yaptı. Burada topun Kızılyıldız’a verilmesi ve şut saatinde 3.3 saniye kalması gerekirdi.

Sezon içerisinde bu uygulamanın benzerlerini çokça kez gördük. Maçın sonucunu değiştirmeyen sadece ahlaki değer taşıyan bir açıklama olmasına rağmen Mozzartsport’da yer alan habere göre Sırp ekibi Euroleague yönetimine gerekli şikayette bulundu ve ağır kural ihlali olduğu için maçın kendi lehine kaydedilmesini veya iptal edilmesini istiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …