Güncel Haberler

Alperen, Artık NBA’deki Ortama Uyum Sağladığını Dile Getirdi

Ülkemizi Houston Rockets forması ile temsil eden genç uzun Alperen Şengün, 2. sezonunu geçirdiği NBA‘de dikkat çeken performanslara imza atmaya devam ediyor.

Wood’un takımdan ayrılmasıyla birlikte teknik ekibin ona verdiği süreler arttı, rotasyondaki as 5 numara haline geldi artık.

Bu sezon 14.3 sayı, 8.7 ribaund, 2.6 asist ortalamalarını yakalamış olan genç uzun Hürriyet’e bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Ligdeki ilk zamanlarında çok zorlandığını söyleyen Alperen, artık ABD’deki ortama uyum sağladığını belirtti:

İlk geldiğim zaman İngilizcem beni gerçekten çok zorluyordu ama yaşam olarak buraya alıştım çünkü enerjik ve uyumlu bir insanım. İlk zamanlar maç takvimine uymak, 2-3 günde bir maç oynamak çok zor oldu. Türkiye’de haftada bir ya da iki maç oynuyorduk. Yine de zaman geçtikçe kondisyon ve mental açıdan alıştım.

14-15 yaşıma kadar NBA gibi bir hayalim yoktu, düşünemezsiniz çünkü… Bütün sporları yapıyordum ama bir yerden sonra basketbola odaklanmaya başladım çünkü anladım ki hayatım bu olacak. Ama hayal bile edemiyordum buralara geleceğimi. Tabii şimdi geriye dönüp bakarsam çok büyük bir şey… Buradaki hayatı, organizasyonları görüyorsunuz, inanamıyorsunuz. Küçükken bana ‘NBA’e gideceksin’ deseler, inanmazdım. Ama şu an buradayım.

Hürriyet

Avrupa’da koçların NBA’e göre çok daha sert olduklarını ifade eden Alperen Şengün, NBA koçlarının sahada birçok şeyi oyunculara bıraktıklarını söyledi:

Bence Avrupa koçları daha zor, çünkü daha sert. Amerika’da koçlar daha çok oyuncuya bırakıyor her şeyi. O yüzden adaptasyon sürecim kolay oldu. Hatta bir boşluk bile yaşadım ilk geldiğimde. Ben sert koçlarla büyüdüm çünkü.

Hürriyet

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …