Güncel Haberler

İDDİA: Polonara’nın Yeni Adresi Belgrad Oluyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Anadolu Efes’de beklentileri karşılayamayan Achille Polonara‘nın Ocak’ta açılacak transfer döneminde takımdan ayrılacağını kesin gözüyle bakılıyor artık.

Eurohoops’da yer alan son habere göre ise İtalyan uzun, kendisiyle ilgilenen Virtus Bologna ile Maccabi Tel Aviv’in aksine bu sezonun hem performans hem de transferler anlamında flaş ekibi Kızıl Yıldız‘a imza atıyor.

2.02 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli forvet şuana kadar BSL’de sadece 3 maçta göre alırken ortalama 26.3 dakika süre buldu ve 6.0 sayı, 6.0 ribaund, 1.7 asist ile katkı verdi. Euroleague’de ise 14 maçta ortalama 12.1 dakika süre alırken 2.9 sayı, 2.2 ribaund ile beklentilerin çok altında kaldı.

EDİTÖR YORUMU:

Polonara hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım. Gelin transfere bir de Kızıl Yıldız cephesinden bakalım.

Bilindiği gibi Sırp ekibi koç Ivanovic’in geçtiğimiz haftalarda göreve gelmesiyle müthiş bir çıkış yakalamıştı ve Karadağ koçun Baskonia ile Liga Endesa şampiyonluğuna uzandığı sezonda bilin bakalım takımın jokeri kimdi? Elbette Polonara’ydı. İtalyan uzun koç Ivanovic ile seviye atlamıştı o sezon. Atletizmi ve dış şut tehditi ile ters eşleşmelerde kullandığı gibi tam sahada da geçiş hücumlarında onu beş numaradan trailer olarak getirdiği setlerde fark yaratmıştı tecrübeli koç. Şimdi ikilinin tekrar buluşması bekleniyor.

Kızıl Yıldız her ne kadar son dönemde iyi performanslar çıkarıyor olsa da koç Ivanovic’in forvet rotasyonundaki isimlerden memnun olmadığını biliyoruz. Ayrıca Martin’in sakatlanmasıyla 5 numarada da elleri iyi daralmış durumda. Bu nedenle de Baskonia’da çok iyi verim aldığı, hem 4 hem de 5 numarada kullandığı Polonara’yı istemesi çok mantıklı. Mitrovic, Petrusev, Kuzmic, Raduljica, Bentil gibi ismlerle ikili olarak sahada yer alabilecek bir isim. Fenerbahçe ve ardından Efes’de geçirdiği kötü ve verimsiz dönemin ardından özellikle mental olarak bir rehabilitasyona ihtiyacı olan Polonara için de eski koçunun kanatlarının altına dönmek kesinlikle doğru bir hamle olacaktır. Özetle bir kazan-kazan hamlesi olur eğer bu transfer gerçekleşirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …