Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe de Dorsey İçin Teklifini Verdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, yaz döneminde prensipte anlaştığı ama sonrasında araya NBA sevdasının girdiği transfer için yeniden harekete geçti.

Yunanistan kaynaklı bir çok haber sitesinde de belirtildiği üzere Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz günlerde Dallas tarafından serbest bırakılan, koç Itoudis’in de milli takımdan öğrencisi Tyler Dorsey‘e teklifini iletti.

Haberlerin detaylarında yer alan bilgilere göre temsilcimiz skorer oyuncuya 2024 yazına kadar geçerli olacak toplam 2.8 milyon euro değerinde bir kontrat önerdi. Sizlerle daha önce paylaştığım üzere Monaco 2023 yazına kadar geçerli 1.2 milyon ve eski takımı Olympiakos ise temsilcimiz gibi 2024 yazına kadar geçerli ama daha düşük bir tutar olan 2.5 milyon önermişti. Bu arada oyuncunun bir diğer eski takımı Maccabi’nin de devreye girebileceği kulislerde konuşuluyor.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 38 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, %37.4 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dorsey hakkındaki genel analizimi ve yorumlarımı zislerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Olası transfere bir de sarı lacivertliler cephesinden bakalım… Temsilcimiz yaz döneminde Wilbekin ve Calathes’in yanına onu da koymak istemiş ama NBA’i seçinci Edwards’a yönelmişti ki Edwards’ın şuana kadarki performansı bu seviyeler için henüz erken bir deneme olduğunu gösterdi. Takımın guard rotasyonunda bir skor opsiyonuna daha ihtiyacı var. Dorsey’nin ne kadar kaliteli bir skorer olduğunu zaten anlatmaya gerek yok. Geçen sezon birlikte oynadığı guardlar Sloukas ile Walkup gibi oyunun organizasyon tarafından çok başarılı olan, etkili pasörlerdi. Dorsey de bitirici rolünde onlardan gelen servisleri gerek dribbling üstü gerekse direkt olarak cezalandırdı. Şimdi Fenerbahçe’de özellikle Calathes ile birlikte sahada olduğunda onu izlemek yine büyük keyif olacak diye düşünüyorum. Yunan maestronun organizatörlüğünde perde çıkışlarından bulduğu ya da yakala at pozisyonlarından çıkardığı şutlarla mutlaka etkili olacaktır ve güçlü fiziği ile her geçen gün geliştirdiği savunmasıyla oyunun diğer tarafında da koç Itoudis’in sisteminde değerli bir parça olacaktır. Ama o da Wilbekin gibi topla oynama ve dribbling üstünden pozisyon yaratma kredisini, özgürlüğünü vermeniz gereken bir isim. Dolayısıyla ikisinin birlikte sahada olması zor bir denklem olarak ortaya çıkıyor, Wilbekin sahadayken onunla topu nasıl paylaşacaklar işte bu çok önemli olacak… Yani bu hamle de Calathes’i alternatifsiz bırakan bir faktör olacak eğer gerçekleşirse.

Milli takımda koç Itoudis’in liderliğinde harika işlere imza atmıştı Eurobasket’de. Şimdi tekrar buluşmaları elbette heyecan verici olacaktır. Bununla beraber yaz döneminde tarafların zaten prensipte anlaşmış olmaları ve temsilcimizin teklifinin finansal anlamda daha iyi olması bu transfer bir adım önde olduklarını gösteriyor bana göre. Diğer taraftan Calathes sahadayken ve kenardayken çoğu zaman geceyle gündüz gibi iki farklı Fenerbahçe izliyoruz. Elbette Wilbekin 1 numarada Dorsey iki numarada birlikte sahada olabilirler, yeterki birbirlerine saha içinde özgürlük tanımayı kabul edip, rol çalmaya çalışmak yerine birbirlerini tamamlama yoluna gitsinler. Transfer gerçekleşirse ve bu uyumu sezon içerisinde geç olmadan yakalayabilirse ikisinin de dakikaları ve verimliliği artar, Fenerbahçe’nin skor potansiyeli bir kademe daha yükselir ve Calathes’in omuzlarındaki yük de bir nebze olsun azalır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …