Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Eski Oyuncusu Dorsey’e Teklifini İletti! Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four adaylarından birisi olan Olympiakos, önemli bir transfer için hamlesini yaptı.

Geçen sezon takımın F4 biletini almasında önemli rolü bulunan ama ısrarla NBA şansını denemek isteyerek Dallas Mavericks’in yolunu tutan Tyler Dorsey orada beklentileri karşılayamadı ve serbest bırakıldı.

Gelen haberlere göre Yunan ekibi milli oyuncunun menajerine teklifini iletti. Olympiakos’un Yunan skorer ile 2 yıllık toplam 2.5 milyon Euro’luk bir kontrat imzalamak istediği belirtiliyor.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 38 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, %37.4 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dorsey komple bir skorer ve bunu Euroleague seviyesinde de kanıtlamış bir isim. Çabukluğu, atletik özellikleri ve patlayıcılığı sayesinde potaya yaptığı ataklarda çok etkili olduğu gibi aynı zamanda saf bir şutör, doğuştan bir yeteneği var ve neredeyse sahanın her yerinden şut atabiliyor diyebiliriz. Bununla beraber el yakan topları kullanmayı, taşın altına elini sokmayı da seven bir skorer, bu pozisyonlarda da yüksek yüzdeli oynuyor. yarı sahadaki bu artıların yanında açık alandaki etkinliği ise bir kademe daha yukarıda, yüksek motorlu, koşmayı seven ve tam sahada hem bitirici hem de organizatör olarak başarılı olan bir guard. Yarı sahadaki oyun kurucu özelliklerini de geliştirdi bu sezon koç Sfairopoulos liderliğinde.

Önemli artıları bulunan ve özellikle hücumda değerli bir silah olan Yunan guardın, geliştirmesi gereken bir çok yön de var halen. Öncelikle hücumda şutuna fazla güveniyor ve gereksiz zorlamalar yapabiliyor yay gerisinde, hem isabet oranını hem de verimliliği düşürüyor bu nedenle. Ayrıca skor bulmayı önceliğine alan bir guard, bu da tercih hataları yapmasına, penetreler sonrası ekstra pasları kullanmasına engel oluyor ki bu nedenle kapalı savunmaların üstüne giderek basit top kayıpları yapabiliyor. Savunma tarafında kendisini biraz daha geliştirdi ama halen vasatın üstüne çıkamadı. Top çalma konusunda başarılı bir isim değil ve savunmada her an konsantrasyonunu kaybetmeye hazır, oyunun bu alanında pek istekli bir isim değil açıkçası.

Olympiakos’da iki elit organizatör Sloukas ve Walkup’un liderliğinde geçen sezon Euroleague sahnesindeki en verimli dönemini geçirdi. Bitirici rolünde ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ayrıca savunmada da kendisini geliştirdi, zaten güçlü fiziği ve atletizmi ile hem 1 hem de 2 numaların karşısında etkili olabilecek bir isimdi, bunu kağıt üstünden sahaya taşımayı da başardı ki Eurobasket’de de Yunan milli takımının parlayan yıldızıydı. Özetle koç Bartzokas’ın kurduğu sistemde geçen sezon olduğu gibi yine en az Sloukas ve Vezenkov kadar önemli bir parça olacaktır bu transferi bitirebilirlerse. Onun yerini Canaan ile doldurmaya çalışmışlardı ve elbette başarılı olamamışlardı, F4 ve hatta şampiyonluk için eksik olan parça olabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …