Güncel Haberler

İDDA: Monaco, Dorsey İçin Teklifini Verdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden AS Monaco, Loyd’un sakatlığı sonrası kadrosunu güçlendirmek için harekete geçti.

Fransa Betclic ELITE Pro A ekibi Loyd’un omuz sakatlığı nedeniyle en az 3 hafta forma giyemeyeceğini açıklamıştı. Eurohoops’un haberine göre de onun yerini doldurmak adına geçtiğimiz günlerde NBA ekiplerden Dallas tarafından serbest bırakılan Tyler Dorsey‘i düşünüyorlar ve vakit kaybetmeden oyuncunun menajerine yıl sonuna kadar geçerli 1.2 milyon euro değerindeki kontrat tekliflerini ilettiler.

Bildiğiniz üzere Yunan guarda eski takımı Olympiakos da 2024 yazına kadar geçerli 2.5 milyon euro değerinde bir teklif iletmişti.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 38 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, %37.4 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dorsey hakkındaki genel analizimi ve yorumlarımı zislerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Şimdi gelin bu olası transfere Monaco açısından bir bakalım. Öncelikle Loyd sakatlanmadan önce de ondan beklentileri tam olarak alamamıştı koç Obradovic. Bu nedenle de James ile Okobo’nun yanında 3. bir top yönlendirici ve skor opsiyonu istiyordu takıma. Elbette Loyd’un sakatlanması ve tam bu dönemde de Dallas’ın Dorsey’yi serbest bırakacak olması denk geldi. Yunanistan milli takımında sergilediği performans ona NBA kontratını getirmiş ama kalıcı olamamıştı. Şuanda Euroleague sahnesinde hem F4 hedefi olan bir takıma gelmek hem de James ve Okobo gibi yıldız isimlerle beraber bu skorerler için özgür sistemde kendisini bulmak ona da iyi gelecektir. Kontratın sezon sonuna kadar geçerli olması ise hoşuna gidebilir de gitmeyebilir de. Eğer gelecek sezon için marketi tekrar yoklama niyetindeyse Monaco için de kendisi için de bir win-win anlaşması olacaktır. James ve Okobo gibi isimlerden yüksek verim almayı başaran koç Obradovic’in elinde onun da tekrar eski günlerine dönmemesi için bir sebep göremiyorum. Yani hem Fransız ekibi hem de onun doğru bir hamle olur eğer gerçekleşirse.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …