Güncel Haberler

Maç Analizi: Fenerbahçe, Partizan’a Son Nefeste Kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Partizan‘a son nefeste 72-73’lik skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Partizan derecesini 6-9 yaptı ve 15. sırada yer aldı. Fenerbahçe Beko ise 10-5 ile uzun bir aradan sonra liderlik koltuğundaki yerini kaybederek 3. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sırp ekibinde Kevin Punter 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Mathias Lessort 12 sayı, 4 ribaund, Dante Exum 10 sayı, 2 asist ve Zach LeDay 8 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimler oldular.

Motley’den yoksun olan temsilcimizde sakatlıktan dönen Scottie Wilbekin 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Dyshawn Pierre 13 sayı, 6 ribaund, Nick Calathes 11 sayı, 7 ribaund, 7 asist ve Nigel Hayes-Davis 9 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile direnen başlıca isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimizin maçın ilk bölümünde üretimde zorlandı, kısalardan istediğimiz katkıyı alamadık. Ama temponun artması ve yarı sahada hücumları yerine Partizan savunması oturmadan geçiş hücumlarında, özellikle Pierre’in doğru penetreleri artı Jekiri’nin çember altındaki etkinliği ile bulduğumuz sayılarla öne geçmeyi bildik. Partizan ise pas üzerinden istediğini alamasa da birebirler üzerinden savunmamızı geçerek skor üretimini hızlandırdı, ilk çeyreği 19-16 önde tamamladık. İkinci çeyreğin hemen başında Partizan ilk kez öne geçti ve 0-7’lik seriyle canımızı sıkmaya devam etti. Fenerbahçe, karanlıktan Wilbekin’in üçlükleri ile çıktı. Momentumu tekrar eline geçiren temsilcimiz, Punter’i durduramadığı için net bir üstünlük yakalayamamış olsa da soyunma odasına 37-33 önde girdi.

İkinci yarıda Wilbekin üçlük yağmuruna kaldığı yerden devam edince fark çift hanelere çıktı. Bu bölümden sonra Calathes’in organizasyonlarında doğru ve boş atışlar bulmamıza rağmen isabetleri yakalayamadık. Bu atışlardan dönen toplarla hızlı hücum sayıları bulmayan başlayan, durumu iyi değerlendiren Partizan farkı eritti ve 30 dakika tamamlandığında temsilcimizin 57-51 üstünlüğü vardı. Jekiri 3. çeyrekten beri 4 faulle kenardayken, son çeyreğin 2. dakikası bitmeden Booker’ın da dörtlemesi Lessort’un ekmeğine yağ sürdü ve ondan üst üste buldukları sayılarla maça ortak oldular. Guduric ve Edwards’dan hücumda bir türlü katkı alamadık Bu bölümde üstünlük gidip gelirken 2:30 kala Calathes ve Booker’dan gelen sayılarla 4 sayılık farkı bulduk. Ama LeDay’i beş numaraya çeken koç Obradovic onun faullü Booker’ın üzerine yüzü dönük yaptığı ataklardan 2 basket birden çıkardı üst üste ve maça yeniden denge geldi. Karşılıklı serbest atışlardan takımlar isabetler çıkarınca 3.5 saniye kala maçata 72-72 eşitlik vardı. Aslında Avramovic çizgiden 1-2 ile döndü ve 72-73 öne geçti Sırp ekibi. Ama biz moladan sonra topu oyuna sokarken kaybettik ve skor bu şekilde tescillendi.

Elbette sakatlıklar canını sıktı Fenerbahçe’nin ama şunu da belirtmek lazım sakatlıklarla tek uğraşan takım da onlar değiller. Ligde ve Euroleague’de üst üste 5 maçın kaybedilmiş olması sakatlıklara değil koç Itoudis’e yazar! Wilbekin’in ritmini bulması, Motley’nin dönecek olması ve Kostas’ın da birkaç maç içinde adapte olabileceğini düşünürsek bugünkünden daha iyi durumda olacaklardır. Ama Guduric, Edwards, Booker üçlüsü böyle oynadıkları sürece sarı lacivertlilerin işi zor. Koç Itoudis’in Calathes ve Wilbekin dışındaki diğer kısaların da resmin içinde olacağı, oyunun her iki alanında da faydalı olabilecekleri bir alanı yaratması şart. Önlerinde 3 deplasman maçı olacak üst üste ve en az birini kazanamazsak bir bakmışız ki “erken” F4 naraları atılan bir dönemde play-off resminin dışında kalmışısız!

Dipnot: Jekiri’nin de forma giyemeyeceği önlerindeki zorlu süreçte Booker’a nasıl ve ne kadar sabredebileceğini de merakla bekliyorum!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …