Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Fenerbahçe Beko – Partizan

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ataşehir’de Partizan‘ı konuk edecek.

22 Aralık Perşembe günü saat 20:45’de başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından izleyebilecekler. Ben de her zaman olduğu gibi temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun maç önizlemesini sizler için hazırladım, keyifli okumalar.

Sertlik ve Enerji

Temsilcimiz sezona nefis bir başlangıç yapmış ve beklentilerin de üstüne çıkmıştı. Bu başarılı dönemde işin temelinde savunma vardı. Rakiplerine potayı göstermeyen, 70 sayının altında tutan bir takım izliyorduk. Ama Pierre’in sakatlığı ile başlayan ve her geçen gün artan sakat oyuncu sayısıyla beraber savunmadaki direncimizi, serliğimizi ve enerjimizi kaybettik. Olympiakos deplasmanında bu alanda tamamen sınıfta kalmıştık. Baskonia maçında ise denediğimiz geri dönüş esnasında olumlu sinyaller verdiler ama sürdürülebilir şekilde maçın geneline yayamadık bu enerjiyi. Calathes, Hayes-Davis, Pierre ve kenardan oyuna zaten bunun için giren Metecan ile Şehmus’un bu maçta savunmayı toparlamaları, sertlik ve enerji seviyemizi el birliğiyle yukarı çekmemiz şart.

Çember Savunması

Savunmanın önemli noktalarından biri de çemberi korumak olacak. Son 2 sezonun şampiyonu olan diğer temsilcimiz Anadolu Efes’i deviren, moral depolayan Partizan o maçta yay gerisinden sadece yüzde 22.2 isabet oranı ile oynamasına rağmen 82 sayı üreterek kazanmayı bilmişti. Çünkü Lessort ve Smailagic başta olmak üzere boyalı alanı çok verimli kullanmışlar, yüzde 69.2 gibi önemli bir isanet oranı yakalamışlardı. Sarı lacivertlilerde maalesef çember savunması konusunda takımın belki de en güvenilir ismi konumundaki Jekiri olmayacak. Zayıf da olsa oynama ihtimali var, biraz da Motley’nin durumuna bağlı. Ama sezon başından beri sakatlıkla oynuyor zaten, bu da tam verim vermesini engelliyor. Motley’nin yokluğunda pek iyi sinyaller vermeyen Booker ve yeni transfer Antetokounmpo koç Itoudis’in çember savunması konusunda en güvendiği isimler olacak. Tabi Pierre, Hayes-Davis, Metecan gibi forvetlerin de uzunlarımıza bu konuda yardımcı olmaları şart.

Calathes’e Ayak Uydurmak

Temsilcimiz savunmada olduğu kadar hücumda da zorlandı ve ritmini kaybetti son maçlarda. Bunun temelinde ise Calathes’e takım olarak ayak uyduramamızın olduğunu düşünüyorum. Wilbekin ve Motley gibi iki önemli bitirici varken Yunan maestro hem geçiş hücumlarında hem de set hücumlarında servisleri ile rakip savunmaları darmadağın ediyordu. Şimdi bu iki yıldızın geri dönme durumları mevcut ama onlar dönse de dönmese de takım olarak tekrar Calathes’e ayak uydurup onun yaratmaya çalıştığı opsiyonları arttırmalıyız. Pierre ve Hayes-Davis’in sezon başında olduğu gibi ceza şutlarını değerlendirmeleri, bunun yanı sıra da alçak posttan organizasyona yardımcı olup, pas trafiği konusunda Calathes’i rahatlatmaları gerekiyor. Partizan zaten savunmada sorun yaşayan bir takım. Calathes’in pas oyununa ve ritmine girebilirsek takım olarak taraftarı da arkamıza alarak rahatlıkla yüksek skorlara çıkabiliriz.m

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …