Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Panathinaikos’a Patladı!

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, kapalı gişe olan Sinan Erdem’de konuk ettiği Panathinaikos’u 88-69’luk skorla farka boğdu.

Bu sonuçla Anadolu Efes 8-7 ile 7. sırada yer alırken, Yoncalar ise 6-9 ile 13. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Will Clyburn 23 sayı (5-8 3sayı), 10 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Vasilije Micic 19 sayı, 5 ribaund, 8 asist, Bryant Dunston 13 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top çalmaAmath M’Baye 11 sayı, 5 ribaund ve Rodrigue Beaubois 11 sayı, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Yoncalar’da ise Dwayne Bacon 20 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Derrick Williams 13 sayı, 4 ribaund, Marius Grigonis ile Georgios Papagiannis de 9’ar sayıyla ayakta kalmaya çalışan diğer isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Efes maça bsait top kayıplarıyla başladı ve üretimde kısır geçtiğimiz bir 2 dakikanın ardından Micic’in üçlüklerle devreye girmesi sayesinde savunmamızın ödülünü aldık ve öne geçtik. Beaubois ve Clyburn’ün de devreye girmesiyle üçlükleri sürdüren temsilcimize karşı Pana bir tek üçlük isabeti bile bulamadı, Efes erkenden farkı açtı. Bacon’a ikili hatta üçlü sıkıştırmalar yaparak devreye sokmayan koç Ataman’ın öğrencileri onun devreye girmesini engelledi ve ilk çeyreği 21-13 önde tamamladılar. İkinci çeyrekte tempoyu forse etmek ve beşe beşe kalmak istemeyen Pana bu kez açık alanda top kayıplarını arttırdı. Hızlı gelen Efes geçiş hücumlarında Clyburn’un bulduğu köşe üçlükleri artı ikili oyunlarda Dunston’ın etkili devrilmeleriyle farkı açmayı sürdürdü. Devre sonunda da savunmadaki direncini düşürmeyen, konsantrasyonunu koruyan temsilcimiz, Pana’ya adeta potayı göstermediği ilk 20 dakikayı 42-26 önde tamamladı.

İkinci yarıyla beraber Dunston’ın keskin devrilmelerini yine verimli kullandık. Tecrübeli uzun kendi bitirdiği pozisyonlar dışında kısa devrilerek verdiği paslarla da organizasyona önemli ölçüde katkı verdi. Artık düzenden çıkan Pana’da pas trafiğinden vazgeçildi ve Bacon’a adeta açık çek verildi. Onun birebirleri ile gelen sayılarla Pana, 20 sayılara dayanan farkı eritmeye çalıştı. Ancak savunmada bir türlü vidaları sıkamayan ve Efes’in akıcı hücumlar sonrası bulduğu yüksek yüzdeli üçlüklere engel olamayan Panathinaikos, fark eritemedi ve son 10 dakikaya temsilcimiz 67-48 önde girdi. Son çeyreğin ilk dakikalarında fark ilk kez 20 sayılara da geldi ama buna rağmen koç Ataman rotasyonu derinleştirmedi ve farklı galibiyeti derinleştirmek isterken Zizic, Polonara artı yerli oyunculara güvenmediğinin mesajını bir kez daha vermiş oldu. Efes, 88-69 gibi net bir skorla galibiyeti hanesine yazdırdı.

Efes çift maç haftasında aldığı üst üste 2 mağlubiyetin ardından beklenen reaksiyonu, patlamayı kapali gişe Sinan Erdem’de Pana karşsında yaptı. Bir kez daha 80 baremini geçen Efes’in, hücumda ritmini bulan Efes’in bunu savunma enerjisi olarak sahaya koyduğunu da net olarak görmüş olduk. Rakibinin direncini neredeyse daha ilk çeyrekten kıran Efes’de tek problem, Polonara, Zizic, Buğrahan gibi isimlere koç Ataman’ın güvenmemesi, dolayısıyla Larkin’in de yokluğunda sadece 8 kişilik bir rotasyonla mücadele edilmesi. Bu şekilde uzun sezonu verimli şekilde tamamlamak, sonrasında da play-off ve F4 oynamak pek gerçekçi değil. Özellikle Dunston ile Pleiss’ın ilerleyen yaşladı da düşünüldüğünde mutlaka Zizic’den verim almanın bir yolu bulunmalı ya da geç olmadan yolda bir uzun değişimine gidilmeli ki büyük olasılıkla Polonara ile yollar ayrılıp bir 4 numara takviyesi yapılacak. Şuanda Efes’de dar rotasyon dışında işler yolunda diyebiliriz rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …