Güncel Haberler

Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Panathinaikos’u Konuk Ediyor

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, 2022 yılının Sinan Erdem’deki son maçında Panathinaikos‘u konuk ediyor.

23 Aralık Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarında canlı olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 782. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 781 karşılaşmada 445 galibiyet ve 336 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 534. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 533 karşılaşmada 288 galibiyet ve 245 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,0) elde etti.

Anadolu Efes ile Panathinaikos, Avrupa kupalarında bugüne kadar 34 kez karşılaşırken, takımımız 13 galibiyet ve 21 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta takımımız iki galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 28 karşılaşmada takımımız 11 galibiyet ve 17 mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 14. haftasında Anadolu Efes, Sırbistan’ın Partizan takımına deplasmanda 79-82 mağlup olmuş, Panathinaikos ise İspanya’nın FC Barcelona takımına deplasmanda 74-68 yenilmişti. Euroleague’de 14. haftanın ardından Anadolu Efes yedi galibiyet ve yedi mağlubiyet ile yedinci, Panathinaikos ise altı galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile 11. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes SK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …