Güncel Haberler

Koç Ataman, Panathinaikos Galibiyetini Değerlendirdi (Polonara’nın durumuna da deyindi)

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Panathinaikos’u 88-69 gibi net bir skorla sahadan silmişti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Bugün maç boyunca harika savunma yaptık, bu sayede maçı tamamen kontrolümüzde götürdük. İkinci yarı rakibimizde Dwayne Bacon skor potansiyelini ortaya koydu, tek başına 20 sayı attı. Yine de Bryant Dunston‘ın müthiş çabasıyla birlikte bugün farklı bir savunma stratejisi ortaya koyduk. Topa çok agresif baskı yaptık. Bugüne dair olumsuz olarak belirtebileceğim tek konu ise hücumda yaptığımız top kayıplarıydı.

Achille Polonara’dan maalesef istediğimiz katkıyı alamadık, bu sebeple kendisini lig maçlarında oynatamıyoruz. Bu durum Polonara’da bir mutsuzluk yaratmış. Onun için menajeri bizimle temasa geçti ve Polonara’yı isteyen kulüplerin olduğunu belirtti. Kendisi elbette çok önemli bir oyuncu. 2 hafta sonra EuroLeague’de 1 haftalık bir transfer dönemi var, biz de uygun şartlar sağlanırsa bunu konuşabileceğimizi kendisine belirttik. Polonara gittiği takdirde alternatiflerimiz var, hatta birden fazla alternatifimiz var. Duruma bakıyoruz ama bugün oynamamasının sebebi maç planımızdı. Amath M’Baye bugün çok iyi oynadı, Panathinaikos Bacon’ı 4 numara oynattığı için biz de karşı hamle olarak Clyburn’ü 4 numara oynatmayı düşündük. Bu sebeple Polonara’ya yer vermedik ama geçtiğimiz hafta kendisi Partizan maçına ilk 5 başlamıştı. Sonuçta Polonara bizim oyuncumuz, taktiksel planlarımıza uygun olarak kendisini kullanmaya devam edeceğiz. Yine de dediğim gibi şartlar sağlanırsa mutsuz bir oyuncuyla devam etmek istemeyiz.

Shane Larkin’in durumuna gelecek olursak sakatlığı henüz tam olarak geçmedi. Bu sebeple Larkin’i EuroLeague’den önce bir Basketbol Süper Ligi maçında oynatmak istiyoruz. Larkin’i Büyükçekmece maçında oynatmıştık ama bu sefer de ayağından bir sakatlık yaşadı. El sakatlığı geçti, şu an elinde bir sorun yok ama ayağından sakatlığı var. Durumunu değerlendiriyoruz, Fenerbahçe maçının olduğu gün durumuna bakacağız. Dediğim gibi öncelikle Larkin’in durumunu bir lig maçında görmek istiyoruz, ondan sonra EuroLeague’de süre vermeyi planlıyoruz. Bu hafta mı olur yoksa önümüzdeki hafta mı olur ona sakatlık raporunda bakacağız.

Üçlük atışlar her takım için çok kıymetli. Eğer topu iyi paylaşıp boştaki oyuncuları bulursanız yüzdenizin artması normal. Bugün Baskonia ve Partizan maçlarına göre topu çok daha iyi paylaştık. Topu dolaştırıp ekstra pasları yaptığımız zaman sürekli boş atışları bulduk, bugün yüksek bir üçlük yüzdesi tutturduk. Yine de bazı tasvip etmediğimiz zorlama atışlar olmadı değil. Her maç birbirinden farklıdır, bugün çok agresif bir savunma yaptık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …