Güncel Haberler

Tofaş, İkincilik İçin Murcia Karşısında

FIBA Şmapiyonlar Ligi A grubu son maçında temsilcimiz Tofaş, Bursa’da UCAM Murcia‘yı konuk edecek.

21 Aralık Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor ekranlarından izleyebilecekler.

Tofaş şuana kadar grupta 2 galibiyet alabildi ve elenme riskini ortadan kaldırdı. Ama grubu 2. tamamlamak için bu maçta bir galibiyet almak ve bunu da minimum 3 sayı farkla yapmak durumunda. Ancak bu şekilde play-in serisine ev sahibi avantajı ile başlayabilirler. Son maçlarında güçlü Anadolu Efes’e konuk olmuşlar ve direnmelerine rağmen 84-76 ile kaybetmişlerdi. O maçta dinlendirdikleri Gray ve son bölümde sakatlansa da iyileşen Berk bu maçta geri dönecekler. Ama Ennis’den ve Mustafa’dan faydalanamayacaklar.

Murcia için de durum aynı. Evet 3 galibiyetleri var ama onlar da kazanmak ya da en azından maksimimum 2 farkla kaybetmek durmundalar. Aksi durumda grubu 3. sırada tamamlayacaklar ikil averajdan dolayı. Son maçlarını ligde Granca karşısında evlerinde oynamışalr ve 99-85 ile kazanmışlardı. McFadden 21 sayı, 4 asist, Radovic 19 sayı, 9 ribaund ve Trice 12 sayı ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.

İki takım daha önce 4 Ekim’de İspanya’da karşılalmışlar ve ev sahibi Murcia 75-72 kazanan taraf olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …