Güncel Haberler

Karşıyaka, Atina Deplasmanında Grup İkinciliği Kovalayacak

FIBA Şampiyonlar Ligi B grubu son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Atina’da AEK‘ya konuk olacak.

21 Aralık Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor 3 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz grupta 5 maçtan 2 galibiyet çıkarabildi ve son haftaya girilirken elenme riskinden halen kurtulabilmiş değil. Liderlik şansı bulunmayan Kaf-Kaf’ın bu maçı kazanması durumunda 2. sıradaki yeri netleşecek ve play-in serisinde ev sahibi avanajını da elde etmiş olacak. Kaybetmeleri durumunda eğer Reggio Emilia da Bonn’u yenerse maalesef 4. olup elenecek koç Sarıca’nın öğrencileri. Son resmi maçlarında konuk oldukları Daçka’yı 71-87 ile geçerek ne kadar formda olduklarını gösterdiler. Tam kadro olarak, 6 yabancısı ile beraber sahada olacak Karşıayaka.

AEK cephesinde de durum pek farklı değil. Onlar da 2 galibiyetle buradalar ve onların da ikinci olmaları için kazanmaları gerekiyor ve kaybederlerse de Emilia’nın kazanması durumunda elenecekler. Diğer taraftan bir önceki maçta yaşanan olaylardan dolayı ceza aldılar ve bu maçta taraftarlarından yoksun olacaklar ki ne kadar ateşli bir atmosfer yaratabildiklerini biliyoruz Anı Liossia’da. Dolayısıyla ciddi bir yara almış oldular. Son maçlarında da Atina derbisinde konuk oldukları Panathinaikos’a 14 sayı farkla yenilmişlerdi. O maçta forma giyemeyen Frazier ile Strelnieks’in bu maçta dönmeleri bekleniyor.

İki takım daha önce 4 Ekim’de İzmir’de karşılaşmışlar, temsilcimiz o maçı 91-88’lik skorla kazanmayı bilmişti. Ne ilginçtir ki o maç da temsilcimizin cezası nedeniyle seyircisiz oynanmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Muğla Deplasmanından Son Nefeste Çıkabildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum …