Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Koç Milicic ile Anlaştı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet yönetimi Kandemir’den boşalan koçluk koltuğunu doldurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BJKBasket’de yer alan habere göre siyah beyazlılar Igor Milicic ile 1.5 yıllık kontrat konusunda el sıkıştılar.

1976 doğumlu olan ve hem Polonya hem de Hırvatistan vatandaşlığı bulunan genç koç son olarak Polonya Milli Takımı ile Eurobasket’de 4. olmayı başarmış, büyük bir sürprize imza atarak dikkatleri üstüne çekmişti. Kulüp düzeyinde ise Polonya Ligi dışına çıkmadı, son olarak 2020-22 sezonunda Slam Stal Ostrow’u çalıştırmış, 2021 yılında da takımıyla beraber lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Milicic düşük bütçeli kulüp takımlarını yapılandırarak başarıya ulaşma konusunda da milli takımda gördüğümüz üzere sınırlı kadroları mental ve fiziksel olarak sınıf atlatma konusunda da son yıllarda dikkat çekmeye başlayan koçlardan birisi. Bu bakımdan Beşiktaş’ın kriterlerine ve mevcut kadro yapısına daha uygun bir koç. Ancak tabiki ülkesi dışına koçluk görevi için, kulüpler düzeyinde hiç çıkmamış olması da bir handikap.

Bu arada koç Mahmuti’nin yönetime teklifi için teşekkür ettiği, listede yer alan diğer koçlar Ertuğrul Erdoğan ve Ahmet Çakı ile ise halen görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …