Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 14. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 14. hafta programı tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in can sıkıcı mağlubiyetleri ile keyfimizin kaçtığı haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona play-off hedefi ile başlayan ama son dönemde yaşadıkları düşüşle ilk 8 sıradan uzaklaşan LDLC Asvel Villeurbanne, çift maç haftasını en klas şekilde tamamlayan ekiplerden biri oldu. Konuk ettikleri ligin en güçlü takımlarından biri olan, şampiyonluk adayları arasında gösterilen Olympiakos karşısında tam 21 sayı farkla geri düşmelerine rağmen pes etmediler ve müthiş bir geri dönüşe imza atarak son saniyede Noua’nın üçlüğü sayesinde 77-75 ile galibiyete uzandılar. Kanlarının son damlasına kadar savaşan ve kendilerinden çok daha yüksek bütçeli, çok daha iyi durumda olan bir rakibi böyle geriden gelerek devirmeyi başaran Fransız ekibine biz de alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden birisi kuşkusuz Olimpia Milano oldu. Üst üste 9 maçlarını kaybederek başladıkları 14. haftada nihayet şeytanın bacağını kırdılar. 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış olan Kızıl Yıldız’ı zorlu Belgrad deplasmanında devirmeyi başardılar. Bu kritik galibiyetin başmimarı da sezon başından bu yana koç Messina’nın beklentilerini hiç karşılayamamış bir isim, Brandon Davies oldu. Amerikalı pivot 32 dakika sahada kaldığı maçta 15 sayı (5-8 2sayı, 1-3 3sayı, 2-2 s.atış), 6 ribaund, 7 asist, 2 top çalma istatistikleriyle tam 30 verimlilik puanına ulaştı ve bu haftanın MVP ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Brandon Davies (Olimpia Milano): 15 sayı, 6 ribaund, 7 asist, 30 verimlilik
  • Kevin Punter (Partizan): 18 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik
  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): 20 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 15 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 22 verimlilik
  • Milos Teodosic (Virtus Bologna): 15 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …