Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Partizan – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Belgrad’da Partizan‘a konuk olacak.

16 Aralık Cuma günü saat 22:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Gelin birlikte Anadolu Efes‘in bu maçının da önizlemesini birlikte hazırlayalım, keyifli okumalar.

Savunma Zaafları

Partizan belki de koç Obradovic’in kariyeri boyunca çalıştırdığı tüm takımlar arasında en kötü savunma performansı sergileyen takım olabilir. Son 5 maçlarını üst üste kaybederken de canlarını sıkan temel faktörün bu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Maç başına yedikleri 87.4 sayı, rakibe izin verdikleri yüzde 60.2 2sayı ve yüzde 39.2 3sayı ile her üç alanda da ligin en kötü takımı konumundalar! Son maçta Asvel’den tam 91 sayı yerken rakibe tam yüzde 78.6 ile 2 sayılık atış şansı tanışmışlardı… Ayrıca De Colo’nun da kariyerinin en iyi maçlarından birini oynamasına, 32 sayı üretmesine engel olamamışlardı ki ikinci skorerin de yine bir kısa Mathews (14 sayı) olduğunu hatırlatalım. Şimdi de karşılarında Micic gibi skorer bir yıldız guard var. Efes’in de Partizan’ın özellikle kısa savunmasındaki bu zaaflarını hem Micic hem de Beaubois ile değerlendirmesi gerekiyor. Hatta bu maçta dönmesi beklenen Larkin için de güzel bir bir adaptasyon maçı olabilir Partizan’ın vasat savunması karşısında.

Top Kayıplarına Zorlamak

Efes başarılı olup kazandığı maçlarda dahi bu sezon savunma istikrarını sağlayamamış bir görüntü verdi. Maçların içerisinde dönem dönem iyi sekanslar oynadılar savunma tarafında ama sürdürülebilir bir performansları yok. Özellikle tempoyu seven ve açık alanda etkili olan bir takım iken savunma odaklı sayılara daha çok ihtiyaçları var, bu da rakipleri daha fazla top kaybına zorlamaktan geçiyor. Şuanda maç başına 10.8 ile rakipleri en az top kaybına zorlauan takım konumundalar. Ama Partizan’ın oyun kurucu pozisyonunda yaşadığı problemler ve basit hatalara ne kadar meyilli olduklarını düşününce Bryant, Clyburn, Beaubois gibi etkili savunmacılarla bu maçta istediğini alabilir temsilcimiz. Onları çift haneli sayıda top kaybına zorlamak ve bu kayıpları da skorla cezalandırmak, zorlu Belgrad deplasmanından çıkış bileti için kritik bir faktör olacak.

Lessort’un Enerjisi

Fransız uzun bu sezonun en dominant isimlerinden biri boyalı alanda. Partizan’ın aldığı sonuçlardan bağımsız olarak her maçta, süre aldığı her dakikada tam anlamıyla kanının son damlasına kadar mücadele eden, savaşan bir pivotdan bahsediyoruz. Şuana kadar yaptığı 5 double-double ile de bu alanda ligin zirvesinde yer alıyor. 12.8 sayı, 8.0 ribaund ortalamalarıyla Partizan’ın bana göre en önemli silahı konumunda. Punter, Nunnally, LeDay ve hatta Exum varken belki bunu söylemek size garip gelebilir ama sahanın iki alanında da yüksek enerjisi ve savaşçı kimliği ile tam bir dinamo Lessort. Zizic ya da Pleiss ile ona cevap vermek zor olacak ama Dunston, kendi gençliği ile karşılaşacak diyebiliriz. Tecrübeli uzunun onun enerjisine ve fiziksel oyununa ne kadar karşılık verebileceği ve Pleiss’ın sahadayken onu potadan ne kadar uzak tutabileceği de Partizan’ın düzenlerini bozmak adına kritik olacak. Onun üzerine yapacağımız akıllı ataklarla erken faul problemine girmesini sağlamak da etkinliğini azaltmak adına bir başka doğru yöntem olacaktır kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …