Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (14. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 14. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • TJ Parker (LDLC Asvel Villeurbanne)
  • Will Clyburn (Anadolu Efes)
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes)
  • Metecan Birsen (Fenerbahçe Beko)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Dusko Ivanovic (Kızıl Yıldız): Karadağlı koç Sırp ekibinin başına geldiğinden bu yana altıda altı yaparak tam anlamıyla takımı şaha kaldırdı ve bu hafta da formsuz, kötü durumda olan Milano’yu yenerek tecrübeli koçun, Sherf’in rekorunu kıracağını tahmin ediyorum. İsrailli koç Maccabi’nin başına sezon içinde gelmiş ve üst üste 6 galibiyet elde etmişti.
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): Tecrübeli yıldız sakatlıktan çok iyi döndü ve takımı da onunla beraber oynamaya artık iyice alıştı, Monaco gibi önemli bir takımı deplasmanda geçtiler son olarak. Mirotic bu sezon çıktığı 3 maçta onu takımında tutanlara ortalama 25.7 puan getirdi. Bu maçta da evlerinde Panathinaikos karşısında kazanacaklarını, bize de en az ortalaması kadar bir puan katkısı vereceğini düşünüyorum.
  • Nando De Colo (LDLC Asvel Villeurbanne): Takım kötü giderken, geçtiğimiz haftalarda başkan Parker bir açıklama yapmış ve biz de De Colo var ama Fenerbahçe’deki günlerinden uzak demişti. Fransız yıldız sanki bu demeci bekliyormuşçasına son 2 maçta bir patlama yağtı ve Barça karşısında 22, Partizan karşısında 33 verimlilik puanı ile önemli performanslar sergiledi. Bu maçta da Olympiakos karşısında bizlere 20 üzerinde puan getirmesini bekliyorum.
  • Roman Sorkin (Maccabi Tel Aviv): İsrail ekibi Poythress’ın sakatlığı sonrası henüz bir transfer yapmadı. Bu nedenle de koç Kattash elindeki kadrodan uzun rotasyonunu besliyor ve kendisini gösteren, bu fırsatı değerlendirerek süresini ve verimliliğini arttıran isim Sorkin oldu. Son 2 maçta onu takımında tutanlara 13.2 ve 23.1 puan getirdi. Bu istikrarlı çıkışını İtalya deplasmanında Bologna karşısında da sürdüreceğini düşündüğüm için onu 6. adam olarak takıma ekledim.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …