Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 13. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 13. hafta programı tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in can sıkıcı mağlubiyetleri ile keyfimizin kaçtığı haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Penarroya yönetiminde yeni bir kadro kuran Cazoo Baskonia, şuana kadar beklentilerin üstünde bir performans sergiledi kuşkusuz. Katalan koçun modern sistemine yeni oyuncuların hızlıca adapte olmaları ve çaylak sezonlarında müthiş işlere imza atan Howard ile Thompson’ın parlamaları ile birlikte play-off kalibresinde bir takıma dönüştüler. Nitekim bu hafta da son 5 maçını üst üste kazanmış, Sinan Erdem’de her maçını kapalı gişe oynayan son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes’e kafa tutup 10 sayılık farkı kapatarak 78-83 kazanmayı başardılar. Karakter koyarak elde ettikleri bu özel galibiyet için biz de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Valencia bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergiliyor olsalar da play-off yarışında varlık gösterdikleri de bir gerçek. Bu sezon beklentilerin altında kalan bir performans ortaya koyan tecrübeli kaptan Bojan Dubljevic ise bu hafta Pana karşısında beklenen reaksiyonu verdi diyebiliriz. Karadağlı uzun takımının uzatma sonunda elde ettiği galibiyette başrol oynarken tartışmasız kendisi adına bu sezonun en iyi performansına imza attı. 31 yaşındaki Dbljevic 33 dakika sahada kalırken 23 sayı (6-6 2sayı, 3-6 3sayı, 2-2 s.atış), 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma istatistikleriyle katkı verdi ve tam 33 verimlilik puanına ulaşırken alkışlarla bizden de haftanın MVP’si ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Bojan Dubljevic (Valencia): 23 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 33 verimlilik
  • Nando De Colo (LDLC Asvel Villeurbanne): 32 sayı (6-8 3sayı), 2 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 1 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik
  • Luca Vildoza (Kızıl Yıldız): 27 sayı (4-10 3sayı), 2 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …