Güncel Haberler

Gaziantep, 2. Tur Grubu İlk Maçında Kalev’i Konuk Ediyor

FIBA Europe Cup 2. tur K grubu ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Estonya ekibi BC Kalev‘i konuk edecek.

14 Aralık Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak olan karşılaşmayı basketbolseveler FIBA’nın resmi YouTube kanalında canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz ilk turda B grubunda mücadele etmiş ve 6 maçtan topladığı 3 galibiyetle 2. sırada yer almıştı. BSL’deki son maçlarında ise konuk oldukları güçlü rakipleri Galatasaray karşısında direnememişler ve 77-54 gibi farklı bir skorla kaybetmişlerdi. O maçta Miller-McIntrye 12 sayı, 2 asist, Dotson 8 sayı, 2 ribaund, 3 asit ve Hammonds 8 sayı, 8 ribaund ile direnen başlıca isimlerdi.

Estonya ekibi ise ilk turda F grubunda 6 maçtan topladığı 5 galibiyetle Brindisi ve Budivelnik gibi önemli rakiplerin üstünde lider olarak tur biletini kapmıştı. yerel liglerindeki son maçta ise ezeli rakiplerinden VEF Riga’ya direnenemişler ve deplasmanda 91-67 gibi can sıkıcı bir skorla yenilmişlerdi. O maçta Toom 16 sayı, 6 ribaund, Wade-Chatman 14 sayı, 3 ribaund ve Konontsuk 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile direnen isimler olmuşlardı.

İki takım Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …