Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – Cazoo Baskonia

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, bir kez daha kapalı gişe olacak Sinan Erdem’de Cazoo Baskonia‘yı konuk edecek.

14 Aralık Salı günü saat 20:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak karşılaşma öncesinde her zamna olduğu gibi maçın önizlemesini birlikte hazırlayalım, keyifli okumalar.

Üçlük Yağmuru

7-5 derecesine sahip iki takımın kapışmasında üç sayı yüzdelerinin belirleyici olacağını söyleyebiliriz. Bu departmanda ligin en iyi takımları arasında yer alan iki ekip olacak sahada. Anadolu Efes yüzde 40.6 ile bu alanda liderken, İspanyol ekibi ise yüzde 37.9 ile 4. sırada yer alıyor. Dolayısıyla üçlük yağmuru izleyeceğimiz, keyifli bir maçın bizi beklediğini söyleyebiliri.

Temsilcimizi bu sezon taşıyan ikili kuşkusuz Micic ile Clyburn. Clyburn 20.4 ortalaması ile ligin sayı kralı ve Micic de 18.3 sayı ile 5. sırada olduğu gibi 6.5 asist ile de bu alanda 2. sırada. İki yıldız birlikte maç başına 5.5 üçlük isabeti buluyorlar. Ayrıca son haftalarda onlara Beaubois da katıldı. Tecrübeli Fransız guard son 3 maçta 19.3 sayı, 3.7 üçlük isabeti, yüzde 61.1 üçlük yüzdesi gibi parmak ıssırtan cinsten istatistiklere sahip.

Baskonia’da ise tüm sistem oyun kurucuların üstüne kurulu. Asist sıralamasına baktığımız zaman Henry 5.8 ile 6. sırada ve Thompson ise 5.6 ile 7. sırada yer alıyor. Bu iki isim takım arkadaşlarını organize edip besliyorlar ve maç başına 29.5 tane üçlük deneyen, bunlardan da 11.2 isabet ortalaması yakalamış, bu iki istatistikte de ligin zirvesinde yer alan bir takımdan bahsediyoruz. Howard’ın maç başına bulduğu 3.1 üçlük isabeti ile ligin zirvesinde yer aldığının altını çizerken, Henry’nin özel nedenlerden olayı ABD’ye gittiğini, bu maçta forma giyememe ihtimali olduğunu da belirtelim.

Larkin’in Dönüşü

Efes sezona 3-Peat hedefiyle başlarken koç Ataman’ın kuşkusuz güvendiği isimlerin başında geliyordu Larkin. Ancak milli takımda elinden geçirdiği sakatlığın iyileşmesi ve rehabilitasyon süreci beklenenden uzun sürdü. Sonrasında BSL’de çıktığı ilk maçta da bacağına bir darbe aldı ve riske edilmedi. Şimdi gelen haberlere göre Euroleague’de bu sezon ilk kez sahaya çıkmaya hazır. Elbette maç ve antrenman eksiğiyle beraber ondan hemen bir süper yıldız performansı beklemek haksızlık olur ama Baskonia gibi tempoyu seven, hücum odaklı bir rakibe karşı onun da ısınması daha kolay olacaktır. Temponun yüksek olacağı maçta koç Ataman’ın onu olabildiğince sahada tutarak takıma adapte olmasını isteyeceğini düşünüyorum. Açıkçası bir basketbolsever olarak sağlıklı Larkin’i izlemeyi çok özledim. Umarız bu keyifli ve bol skorlu geçmesi beklenen maçta sahada yer alır.

Savunma Ribaundları

Evet tempo demişken Efes’in bu sezon oyunu forse etmesini, hücum odaklı bir basketbol oynamasını sağlayan temel etkenlerden biri de kendi potasında çektiği ribaundlar oldu şuana kadar. Temsilcimiz maç başına 26 savunma ribaundu topladı ve bu alanda ligin en iyi 2. takımı konumunda. Burada olağan şüpheliler Cluyburn, Beaubois, Micic, M’Baye ve Bryant olacak. Bu isimlerin 5 numaralara her zaman olduğu gibi yardım etmesi, M’Baye hariç diğer isimlerin ribaundu alıp dribbling ile hücumu başlatabilmeri her zamanki gibi kritik olacak Efes adına. Baskonia’nın maç başına sadece 9.7 hücum ribaundu alabilen ve bu alanda 13. sırada konumlanan bir takım olması, yani bizim çemberimizde ribaundları zorlamayacak bir takım olması da ekmeğimize yağ sürecektir. Her zaman olduğu gibi savunma ribaundlarında rakibe üstünlük kuran, tempoyu istediği gibi dikte eden bir Efes galibiyete bir adım yaklaşacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …