Güncel Haberler

Bahçeşehir, Liderlik Şansı İçin Bilbao Karşısında

FIBA Şampiyonlar Ligi D grubu 5. hafta mücadelesinde Bahçeşehir Koleji, İstanbul’da Bilbao‘yu konuk edecek.

14 Aralık Çarşamba günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor ekranlarından izleyebilecekler.

Temsilcimiz 4 maçından 2 galibiyet çıkardı ve liderlik yani top 16’ya direkt katılım şansı halen devam ediyor. İlk maçta İspanya’da 14 sayı farkla kaybetttikleri rakiplerini bu maçta 15 sayı farkla geçebilirlerse son haftaya lider olarak girecekler. Son maçlarında BSL’de konuk oldukları formda Büyükçekmece karşısında son topa kadar direnmişler ama 69-67 ile kaybetmişlerdi. O maçta Boutsiele 20 sayı, 9 ribaund, Blazic 14 sayı, 3 ribaund ve Yiğit 12 sayı, 7 ribaund ile öne çıkan isimlerdi. Smith’in de iyileşmesiyle beraber bu maçta ilk kez 6 yabancı ile tam kadro sahada olacaklar.

İspanyol ekibi ise topladığı 3 galibiyetle gruptaki en avantajlı takım. Bu maçı kaybetse de 15 ve üstü farkı yemezlerse yine ldierlik koltuğunda oturacaklar. Ancak son dönemde onlar da iyi sonuçlar almadılar, son olarak konuk ettikleri kendilerinden alt siklette olan Obradoiro’ya direnseler de 3 sayı farkla yenilmekten kurtulamamışlardı. O maçta Smith 22 sayı, 3 ribaund, Kyser 12 sayı ve Sulejmanovic 10 sayı, 4 ribaund ile direnen isimlerdi.

İki takım daha önce 18 Ekim’de bu gruptaki ilk maçta İspanya’da karşılaşmışlar ve temsilcimiz maalesef 80-66 ile farklı kaybetmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …