Güncel Haberler

Maç Analizi: Anadolu Efes, Farkı Koruyamadı ve Baskonia’ya Sinan Erdem’de Teslim Oldu

Turkish Aİrlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes Sinan Erdem’de konuk ettiği Cazoo Baskonia‘ya 78-83’lük skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla İspanya temsilcisi 8-5 ile 6. sırada yer alırken, Anadolu Efes ise 7-6 ile 7. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Markus Howard 19 sayı (5-9 3sayı), 2 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Vanja Marinkovic 18 sayı (4-9 3sayı), 2 ribaund ve Rokas Giedraitis 11 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.

Lacivert beyazlılarda Vasilije Micic 17 sayı, 6 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, Amath M’Baye 16 sayı, 4 ribaund, Will Clyburn 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Rodrigue Beaubois 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile direnen isimlerdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça Micic liderliğinde güzel bir başlangıç yaptı. Sırp yıldız hem takımı iyi organize etti hem de bulduğu sayılarla ne kadar önemli bir lider olduğunu gösterdi. Ancak mola sonrası hızlıca toparlanan Baskonia bize Thompson liderliğinde 0-6’lık seriyel cevap verince maça ortak oldu ve ilk çeyreği sadece 2 sayı farkla 23-21 önde bitirebildik. İkinci çeyrekle beraber Beaubois’nın savunmada vidaları sıkması takımada sirayet etti ve bu sayede ilk çeyreğin aksine agresiflik seviyesini arttıran Efes, 16-3’lük nefis bir seriyle farkı 15 sayıya kadar çkardı ve soyunma odasına da 46-36’lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıyla beraber Baskonia iyi bir giriş yaptı. Farkı eritmeye başladılar, tek hanelere düştü. Ardından Beaubois’nın dizinden sakatlanması ve kenara gelmesi, takım olarak savunmada direncimizin düşmesine neden oldu. Bununla beraber erken rehavete kapıldık ve Baskonia’nın özellikle hücumda ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu unuttuk. Hücumda Howard ile üretkenliğini sürdüren Baskonia, savunmada da vidaları sıkıp Micic’in üretkenliğini aşağı çekince öne geçip farkı da açmaya başladı, 3. çeyreği 58-64 önde tamamladılar. Son çeyreğe de iyi başlayan Baskonia farkı çift hanelere çıkardı hızlı bir şekilde. Clyburn’ün kendisine gelmesi ve savunmada yeniden vidaları sıkmamızla birlikte 12-2’lik bir seri yakalayıp skora denge getirdik. Son bölüm müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Clyburn’ün üçlüğü ile öne geçsek de ardından Micic’in basist top kayıpları nedeniyle Baskonia’nın farkı 5 sayıya çıkarmasına engel olamadık. Bitime 43 saniye kala Beaubois’nın üçlüğüyle yeniden umutlandık, fark 2 sayıya düştü. Fakat bitime 18 saniye kala hücum süresi dolarken Giedraitis’in bulduğu zor ve dengesiz üçlük farkın yeniden 5 sayıya çıkmasına neden oldu. Kalan bölümde karşıklıklı birer basketle fark değişmedi.

Temsilcimiz bu kadar formda bir dönemdeyken, üstelik kendi evinde kaybederek gerçekten soğuk bir duş aldı. İşler yolunda giderken, maça da böyle iyi bir giriş yapmışken maç içinde yaşanan düşüş ekstra can sıkıcı oldu. Özellikle Micic’in müthiş bir ilk yarının ardından ikinci yarıda böyle etkisiz kalması fiziksel yorgunluğun da bir göstergesiydi kuşkusuz. Artık Larkin’in biran önce iyileşmesi ve yerli oyuncuların da devreye girerek en azından BSL’de yabancı oyuncuların dinlenmesini sağlamaları gerekiyor. Aksi durumda sezon içerisinde bu tarz fiziksel ve hatta mental düşüşlerin artması muhtemel. 5 galibiyet sonrası alınan bu mağlubiyet bir iş kazası olarak görülebilir ama bunun evde gelmesi tabiki tehlike çanlarının sesine koç Ataman’ın ve oyuncuların da kulak vermesini gerektiriyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …