Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Olympiakos – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 13. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Barış ve Dostluk Salonu’nda Olympiakos‘a konuk olacak.

13 Aralık Salı günü saat 21:00’da başlayacak ve S Sport ekranlarından yayınlanacak karşılaşmanın önizlemesini gelin yine birlikte hazırlayalım.

Guardlara Baskı

Fenerbahçe Beko bu maçta önemli eksiklerle mücadele edecek, bu da savunmanın bir seviye daha önemini arttırmış durumda. Olympiakos ligin en etkili ve en verimli hücum eden takımlarından birisi. Onların asistler üzerinden kurduğu, pas trafiğine dayalı bu sistemine çomak sokabilmek adına ilk aksiyon guardlara yapacağımız baskıyı sürekli yukarıda tutmak olacak. Sloukas başta olmak üzere eğer oynarsa Walkup liderliğinde başlayan organizasyonları durdurmalı, onları dribbling yapmaya zorlamalıyız. Özellikle yarı sahada Calathes, Şehmus ve Edwards’ın yapacağı baskı kritik olacak. Sloukas ile Walkup’u kendi standartlarının dışına çıkarıp topu çembere atmaya ve dribbling sayılarını arttırmaya zorlayabilirsek bir adım öne geçmiş oluruz. Kaybettikleri Efes maçında 13 top kaybı yapmışlardı ve onları düzen dışına çıkarıp mutlaka çift top kaybı yaptırmalıyız.

Çember Savunması

Guarlara baskının önemli olmasının bir diğer önemli nedeni de Olympiakos’un ligin en iyi 2 sayılık atış yüzdesine sahip takımı olması. Bunu guardların organizasyonları sayesinde uzunları çembere yakın, doğru yerlerde buluşturarak sağlıyorlar. Efes karşısında kaybettikleri maçta bile 2 sayılık atışlarda kendi ortalamlarının üstüne çıktıklarını görmüştük. Tabiki burada olağan şüpheli dev uzun Fall olacak. Maalesef Real maçında bir diğer dev uzun Tavares’in nasıl canımızı yaktığını, mağlubiyeti getiren ana faktör olduğunu görmüştük. Fransız uzun onun kadar yetenekli ve dominant olmasa da çember altında kesinlikle hafife alınmaması gereken bir silah. Motley’nin yokluğunda özellikle Booker’ın dış şut tehditi ile onu potadan olabildiğince uzaklaştırıp savunmada yormamız lazım. Onu erken faul problemine sokabilmek çember savunması adına kritik hamlelerden biri olacaktır temsilcimiz adına. Bir diğer konu da topsuz katlarla savunmaları bu sezon darmadağın eden, MVP adayı konumundaki Vezenkov. Onun arka kapıdan yaptığı katları ve kısa devrilemeler sonrası yarattığı pozisyonları çok iyi savunmalıyız. İkilik atışlarlarda, yani çember altında en çok canımızı yakacak isimlerin başında geliyor Bulgar forvet.

Vezenkov vs Hayes-Davis

Evet az önce de bahsettiğim üzere temsilcimizin bu maçtaki en önemli görevlerinden birisi Vezenkov’u durdurmak ya da en azından yavaşlatmak olacak ve bu konuda öne çıkan isim Hayes-Davis olacaktır.

Geçen sezonun en iyi beşine seçilen Bulgar forvet, bu sezona da nefis bir başlangıç yaptı ve Kasım ayının MVP’si seçilmişti hatırlayacağınız üzere. Yetenekli forvet şuanda 26.1 verimlilik puanu ile MVP yarşında zirvede yer alıyor. 19.8 sayı (yüzde 67.5 2sayı, yüzde 44.8 3sayı) ile bu alanda üçüncü sırada ve maç başına da 7.7 ribaund topluyor ki şuana kadar 4 kere double-double performansına da imza attı.

Hayes-Davis ise şuana kadar kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. 10.8 sayı ortalaması yakalamış durumda ama daha da önemlisi ligin elit forvetleri ile yaptığı tüm kapışmaları kazandı diyebiliriz. Geçen hafta Alba karşısında Sikma’yı sadece 6 sayı, 2 ribaundda tutmuştu ki daha önce de Melli, Derrick Williams ve John Brown gibi isimleri devre dışı bırakmayı başarmıştı. Birebirdeki etkili savunması ile fark yaratıyor.

4 numarada gerçekten müthiş bir eşleşme bizi bekliyor ve şunu söylemek gerekir ki bu iki isimden birinden gelecek dominant bir performans maçın sonucuna direkt etki edecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …