Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Litvanya’da Zalgiris Kaunas‘a konuk olacak.

9 Aralık Cuma günü saat 21:00’da Zalgirio Arena’da oynanacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport’dan izleyebilecekler. Ben de her zaman olduğu gibi Anadolu Efes‘in karşılaşmasının önizlemesini sizler için hazırladım. Keyifli okumalar.

4 Numara

Koç Ataman’ın uzun yıllardır başarıyı yakaladığı hücuma dayalı sisteminde kilit pozisyonun 4 numara olduğunu artık bilmeyen yok. Ama geçen sezon Moerman ve Singleton (play-off dönemi hariç) ile başlayan verimsizlik krizi bu sezona da sirayet etmiş durumda. Ne M’Baye ne de Polonara şuana kadar beklentileri karşılayamadılar. Evet M’Baye son haftalarda biraz kıpırdandı ama istikrarı yakalayamadı. Polonara ise Fenerbahçe’de olduğu gibi burada da vasat üstüne çıkamadı. Onlardan dış şut, enerji, savunma ve ribaund katkısını sürdürülebilir şekilde alamayan bir Efes’in bırakın 3. şampiyonluğu Final Four hedefi de tehlikeye girecektir. Bu maç özelinde onlardan yüksek seviyede katkı almamız gerekecek. Çünkü karşımızda ribaundlar konusunda savaşçı ve tehlikeli bir takım var.

Hücum Ribaundları

Bu karşılaşmada ribaundların kritik faktörlerden biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Koç Makvytis’in öğrencileri hücum ribaundlarında (11.5) ligin en iyi 2. takımı konumunda ve rakiplerine maç başına 3.6 ribaund ile üstünlük kuruyorlar. Diğer taraftan Efes’e ise rakipleri maç başına 1.3 ribaund ile üstünlük kuruyorlar ki zaten maç başına 7.5 hücum ribaundu ile bu alanda en kötü takım konumundayız. Zalgiris’de Hayes ve Smits savaşçı kimlikleri artı güçlü fizikleri ile ribaunlarda fark yaratan isimler. Efes’in de onlara Clyburn, Zizic, M’Baye ile aynı sertlikle karşılık vermesi gerekecek. Eğer Zalgiris ikinci şans sayılarıyla Efes’i yaralayıp bu alanda ribaundları domine edebilirse aynı zamanda temsilcimizin en önemli silahlarından biri olan hızlı hücumlarını da daha başlamadan durdurmuş olacak.

Top Kayıpları

Bir diğer kritik konu da topun değerini bilmek olacak. Efes bu alanda ligin en iyi takımlarından biri iken, Zalgiris ise en kötü takımları arasında yer alıyor. Temsilcimiz maç başına sadece 11 top kaybı yapıyor ve bu alanda en iyi 2. takım. Zalgiris ise 14.7 top kaybıyla en kötü 3.takım konumunda. Savunma tarafında ise Zalgiris rakiplerini en az top kaybına (11.0) zorlayabilen ekip konumunda. Yani Efes’i zorlayabilecek, basit hatalara neden olabilecek bir savunma, baskı olmayacak. Diğer taraftan biz onların canını bu alanda yakabiliriz. Lekaviciuc yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda Evans’ın omuzlarındaki yük bir kat daha artmış olacak. Micic ve Beaubois ile onun üstündeki baskıyı arttırarak rakibi basit top kayıplarına zorlayıp, belki ribaundlarla yakalayamadığımız tempoyu, hızlı hücum sayılarını buradan, yani savunma kaynaklı sayılardan bulabiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …