Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (7.Hafta)

7DAYS EuroCup 7. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor ile kaybettiğimiz üzücü bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçen sezon olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Tarihinde ilk kez EuroCup sahnesinde mücadele eden Cluj Napoca, beklentilerin üstüne çıkmaya devam ediyor. Bu hafta da konuk ettikleri hem grubun hem de turnuvanın iddialı takımlarından biri olan Joventut Badalona’yı 98-82 gibi dikkat çekici bir skorla geçerek kendilerini tekrar hatırlattılar. İkinci çeyrekle beraber üstünlüğü ele alan koç Silvasan’ın öğrencileri, Meindl ve Guzman liderliğinde güçlü rakiplerine karşı kendilerini aştılar diyebiliriz. Özellikle hücumda özel bir performans sergileyen Rumen ekibi, turnuvanın favorilerinden biri olan Badalona’yı savunmada böyle çaresiz bırakarak bizden de haftanın en iyi takımı ödülünü kaptı.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Venezia, EuroCup’ın en istikrarlı ve en köklü takımlarından birisi. Koç De Raffaele yönetiminde bu sezon da organizasyonun iddialı ve güçlü takımları arasında yer alıyorlar. Nitekim bunu da bu hafta tekrar altını çizerek gösterdiler, geçen sezonun finalisti ve bu sezon da iddialı takımlardan biri olan temsilcimzi Bursaspor’u 78-65’lik skorla geçmeyi başardılar. Bu başarılı performansın başmimarı da Amerikalı uzun Derek Willis‘den başkası değildi. 27 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 26 dakika sahada kaldığı maçta 19 sayı, 13 ribaund ile double-double yaparken 31 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Derek Willis (Venezia): 19 sayı, 13 ribaund, 31 verimlilik
  • Kyle Allman (Paris): 26 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik
  • Damian Inglis (Gran Canaria): 14 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Leonardo Meindl (Cluj Napoca): 21 sayı, 10 ribaund, 27 verimlilik
  • Marko Jagodic-Kuridza (Buducnost): 20 sayı, 7 ribaund, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …